Logo kliknieuws.nl/oss

'Door onbekendheid met subsidies en fondsen worden er nu kansen niet benut'

  •   keer gelezen   Politiek

De VDG dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 mei de motie 'aantrekken van extra middelen via subsidie of vanuit fondsen' in.

"Op provinciaal, landelijk en Europees niveau zijn er via fondsen en subsidies vaak extra middelen te verkrijgen voor projecten van gemeenten, verenigingen, stichtingen en ondernemingen. Men is nu niet altijd op de hoogte is van mogelijke subsidies en fondsen die zouden kunnen bijdragen aan de diverse initiatieven", aldus raadslid Jessica Keijzer - Nab. "Dit geldt ook voor de gemeente zelf. Oss heeft namelijk geen specifieke capaciteit voor werving van externe subsidies en lobby hiervoor bij de juiste instellingen. Door onbekendheid met subsidies en fondsen worden er nu kansen niet benut."

Onderzoek
VDG wil laten onderzoeken welke rol de gemeente Oss kan spelen in het vergroten van de vindbaarheid van (externe) subsidies en fondsen voor de eigen medewerkers maar ook voor initiatiefnemers van verenigingen, stichtingen en bedrijven. Binnen een jaar wil ze onderzoeksresultaten, conclusies en aanbevelingen met de gemeenteraad delen.

Meer berichten