SP wil referendum over windmolenplannen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Actievoerders tegen windmolens lieten vorige week ook hun stem al horen en plaatsten bordjes bij het gemeentehuis.</p>

Actievoerders tegen windmolens lieten vorige week ook hun stem al horen en plaatsten bordjes bij het gemeentehuis.

SP wil referendum over windmolenplannen

  •   keer gelezen   Politiek

De gemeenteraad gaat morgen een besluit nemen over de plaatsing van windmolens in de Lithse en Geffense polder. De SP wil een referendum voorleggen aan de Osse inwoners over deze windmolenplannen.

“De windmolenplannen van de gemeente Oss zorgen voor veel beroering, vooral bij de inwoners van Geffen en de voormalige gemeente Lith. Maar ook in de stad maken mensen zich zorgen. Mochten de plannen doorgaan, dan gaat het landschap tussen Oss en Den Bosch ingrijpend veranderen”, aldus gemeenteraadslid Adrie Geerts. 

Zonnepanelen 
De SP vindt dat zulke ingrijpende plannen eerst moeten worden voorgelegd aan de inwoners van gemeente Oss. Een raadgevend referendum geeft inwoners de kans om zich rechtstreeks uit te spreken over de invulling van hun leefomgeving. Er zijn namelijk ook alternatieven voor de windmolens. Geerts: “De Osse energie-opgave kan met windmolens worden ingevuld, maar het kan ook door extra in te zetten op zonnepanelen op bedrijfsdaken.” De SP zal donderdag in de gemeenteraad proberen steun te vinden bij de andere politieke partijen in Oss om zo’n referendum te organiseren, zodat duidelijk wordt wat de Osse inwoners echt van de plannen vinden.

Meer berichten