Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Schaijkse voetbaltrainer krijgt celstraf voor ontucht en stiekem filmen

Rechtbank 752 keer gelezen

DEN BOSCH / SCHAIJK | Een 22-jarige man uit Schaijk is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. De voetbaltrainer maakte stiekem filmpjes van een aantal jongens van zijn jeugdteam terwijl ze aan het douchen en omkleden waren. Ook pleegde hij ontucht met een van de jongens. De man mag van de rechter niet meer op het terrein van de voetbalclub komen en met minderjarigen werken. 

De Schaijkenaar deed zich eind 2016 op social media voor als een veertienjarig meisje en zocht op deze manier contact met een toentertijd twaalfjarige jongen die in zijn jeugdteam zat. De man liet de jongen seksueel getinte foto's van zichzelf sturen en er vonden seksueel getinte gesprekken tussen de twee plaats. Daarnaast maakte hij in het geniep foto's van een aantal van de jeugdspelers van het voetbalteam dat hij trainde. De jongens werden nietsvermoedend gefilmd terwijl ze aan het douchen en omkleden waren in de kleedkamer. De gemaakte foto's zijn door de man naar anderen gestuurd in ruil voor andere kinderporno. 

Niet meer naar oude club
De verdachte kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd door de ernst van het delict ondanks het verzoek van zijn advocaat voor een geheel voorwaardelijke celstraf met daarnaast eventueel een taakstraf. De man heeft een proeftijd van drie jaar gekregen waarmee de rechtbank wil voorkomen dat hij nogmaals de fout in gaat. Verder mag de Schaijkenaar zich niet meer op het terrein van zijn voormalige voetbalclub begeven, geen werk doen met minderjarigen en moet hij zijn behandeling - waar de man al was mee was gestart - voortzetten. 

Bron: om.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant