Vincent Janssen.
Vincent Janssen.

Informatieavond Cruyff Court Vincent Janssen  

Sport 692 keer gelezen

OSS | Het Sport Expertise Centrum (SEC), de Cruyff Foundation en de gemeente Oss analyseerden geschikte locaties voor een tweede Cruyff Court in de gemeente Oss. De Brabantstraat in de wijk Krinkelhoek heeft de voorkeur. Maandag 25 september vindt een informatieavond plaats voor omwonenden. Deze is van 20.00 tot 22.00 uur in Ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20 in Oss. Aanmelden is niet nodig.

Ivo Smit, Cruyff Foundation: "Het is belangrijk dat wijkbewoners ook zelf een bijdrage leveren aan het succes van het Cruyff Court. Een Cruyff Court is namelijk van de buurt en niet van de gemeente of de Cruyff Foundation. Wij roepen wijkbewoners dan ook op om hun stem te laten horen. Hebt u al ideeën om iets met het veld en de omgeving te doen? Laat het ons weten tijdens de informatieavond." Wethouder Kees van Geffen: "Het Cruyff Court maakt de openbare ruimte in Krinkelhoek aantrekkelijker voor jongeren van 5 tot 23 jaar om buiten te spelen, sporten en bewegen. Daarnaast zorgen de activiteiten die de Cruyff Foundation en het SEC op het Cruyff Court organiseren voor meer dynamiek en leefbaarheid in de wijk. Dit blijkt uit onderzoek van de Cruyff Foundation en uit eigen ervaring met het Cruyff Court in Schadewijk. Daarnaast zijn de beschikbaarheid, bereikbaarheid en beheersbaarheid van de locatie goed", aldus Van Geffen.

Inhoud informatieavond
Tijdens de informatieavond vertelt de Cruyff Foundation wat een Cruyff Court is en hoe het zijn doel bereikt. Het SEC en de gemeente vertellen over de locatieanalyse en de voor- en tegenargumenten voor de locatie Brabantstraat. En de wijkraad CKM onderbouwt hun enthousiasme over het plan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant