Dean van der Sluys. (Foto: FC Oss Media)
Dean van der Sluys. (Foto: FC Oss Media)

Van der Sluys: 'Ik merk dat de derby tegen FC Den Bosch leeft'

Sport 939 keer gelezen

OSS | Dean van der Sluys is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van FC Oss. De 22-jarige Ossenaar kijkt uit naar komende vrijdagavond als FC Den Bosch op bezoek komt in het Frans Heesen Stadion. Zijn oude club en de aartsrivaal van de Ossenaren. "Ik merk dat de wedstrijd leeft in Oss. Bij de supporters, maar door de Osse spelers ook in de selectie."

Van der Sluys speelde voordat hij bij FC Oss terechtkwam bij FC Den Bosch. "Ik ken daar nog wel wat mensen, maar de meeste spelers waar ik mee voetbalde, spelen er niet meer. Wel staat Sam Kersten in de basis. Ik reed vroeger met hem samen. Het is voor mij altijd leuk om tegen FC Den Bosch te spelen. Het wordt ongetwijfeld een wedstrijd met veel strijd."

Basisplaats
Klaas Wels, trainer van FC Oss, ziet het zitten in Van der Sluys. De linkspoot krijgt veel speeltijd en zit lekker in z'n vel. "Het gaat wel lekker en op deze positie kan ik veel aanvallen. Ik voel het vertrouwen van de trainer. Wat nog beter kan? Ik wil wel weer een keer een goaltje meepikken. Wellicht is dat mogelijk tegen FC Den Bosch."

Ranglijst
Het is niet alleen een derby, maar FC Oss tegen FC Den Bosch is ook belangrijk voor de competitie. De nummer vijf tegen de nummer zeven. "Ik ga er morgen vanuit dat wij gaan winnen. We hebben een goede spelersgroep en we willen de sterke start doortrekken. Wat ons doel is dit seizoen? Dat is niet uitgesproken, maar het linkerrijtje zou mooi zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant