Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Aanklager amateurvoetbal ziet af van schikkingsvoorstel: DESO 5 mag weer voetballen

Sport 4.886 keer gelezen

OSS | DESO gaat voorlopig verder met 1 team. DESO 1 en het vrouwenteam hebben zich teruggetrokken, maar DESO 5 mag weer in actie komen.

Nadat er onlangs een vechtpartij was in de kantine van de Osse voetbalvereniging, besloot het bestuur om DESO 1 en het vrouwenteam uit de competitie te halen. Spelers van het vijfde elftal wilden graag verder voetballen, maar de aanklager amateurvoetbal besloot een onderzoek in te stellen. Dat betekende dat het team een aantal weken niet in actie kwam. Er werd met verschillende mensen gesproken, maar de aanklager heeft besloten om af te zien van een schikkingsvoorstel. Er wordt geen tuchtzaak gestart. "De aanklager heeft geoordeeld dat er onvoldoende bewijs is om de zaak verder in behandeling te nemen. Dit betekent dat DESO 5 weer in actie kan komen en er geen tuchtzaak wordt gestart", aldus een woordvoerder van de KNVB.

DESO 1
DESO 1 blijft nog even in de stand staan, maar wordt definitief uit de competitie genomen op het moment dat ze tweemaal niet zijn op komen dagen bij een vastgestelde wedstrijd. Vanaf aankomend weekend kan dit het geval zijn. "Voor het elftal DESO Vr1 geldt dat dit elftal al uit de competitie is teruggetrokken omdat ze niet zijn geweest naar hun wedstrijd en ook hebben laten weten niet verder te willen. Reglementair is dit mogelijk omdat dit team uitkwam in categorie B."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant