Tijdens de natte gymles kunnen leerlingen hun zwemvaardigheid en -conditie onderhouden.
Tijdens de natte gymles kunnen leerlingen hun zwemvaardigheid en -conditie onderhouden.

Wederom veel animo voor natte gymlessen

Sport 630 keer gelezen

OSS | Arethusa, Golfbad Oss, de gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum werken samen om zwemvaardigheid van basisschooljeugd te verbeteren. Ook dit voorjaar zijn alle basisscholen uit de gemeente Oss weer uitgenodigd om met groep 6 mee te doen aan een gratis natte gymles verzorgt door de Osse Zwem & Polo Club Arethusa in samenwerking met het Golfbad Oss en het Sport Expertise Centrum (SEC). Wethouder Kees van Geffen is morgenochtend aanwezig bij een natte gymles.

Tijdens de natte gymles kunnen de kinderen kennis maken met zwemmen en waterpolo, maar gaan zij ook hun zwemvaardigheid en -conditie trainen. In totaal hebben 29 groepen van 18 verschillende basisscholen in de gemeente Oss zich aangemeld. Voor kinderen die (nog) niet in het bezit zijn van een zwemdiploma of onvoldoende zwemvaardig zijn, zal dit jaar ook een alternatief programma worden aangeboden. Deze kinderen krijgen bovendien informatie en advies mee naar huis over de mogelijkheden die de gemeente Oss en het Golfbad bieden om alsnog te leren zwemmen. Kinderen die na afloop van de natte gymles enthousiast zijn geworden over zwemmen en/of waterpolo kunnen zich aanmelden voor vier gratis proeflessen bij OZ&PC Arethusa. Meer informatie op www.arethusa.nl.

Ambitie voor de toekomst
De samenwerkingspartners gaan onderzoeken of het haalbaar is om in de toekomst structureel natte gymlessen te organiseren. Er zijn mooie voorbeelden van andere gemeentes in Nederland waarin groep 6 of 7 van de alle basisscholen structureel 1 of 2 keer per jaar deelnemen aan een natte gymles om de zwemvaardigheid en -conditie van kinderen te onderhouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant