FC Schadewijk kampioen.

4H: FC Schadewijk oppermachtig in kampioenswedstrijd

Sport 7.799 keer gelezen

UDEN | FC Schadewijk speelde vandaag de belangrijkste wedstrijd uit de clubhistorie. Kampioenswedstrijden zijn nooit mooi wordt weleens gezegd, maar de Ossenaren lieten zien met de druk om te kunnen gaan. Tegen een zwak FC De Rakt -dat zich spaarde met het oog op de nacompetitie- werd het 1-6. En dat betekende de titel in de vierde klasse H en groot feest bij de Osse ploeg.

door Leon Voskamp

FC Schadewijk was uiteraard de grote favoriet in Uden. Vorige week werd er vertrouwen getankt met een 9-0 overwinning op FC Uden en dat moest vandaag tegen FC De Rakt een vervolg krijgen. Dat gebeurde ook en FC Schadewijk kwam geen moment in gevaar. Vooral Jordy Hoeks was vandaag niet te stoppen, maar eigenlijk op alle posities waren de bezoekers sterker. Met rust stond het al 0-4 door goals van Danny Laukes (prachtig schot), Benjamin Duah, Hoeks en Tom Vos. In de tweede helft -die tijdelijk werd gestaakt vanwege onweer- maakte Panenka-koning Bilal El Ghezaoui (de beste speler van deze vierde klasse) er 0-5 van op aangeven van invaller Younesse Ettahouri. Na de eretreffer scoorde El Ghezaoui ook nog de 1-6. Na het laatste fluitsignaal barstte er een groot feest los. Dat was het overigens tijdens de wedstrijd ook al, want spelers van FC De Rakt 3 (die kampioen waren geworden) en supporters van FC Schadewijk gingen uit hun dak. Lees later op deze site meer over de rest van de vierde klasse H.