Rick van der Ven (midden) werd afgelopen weekend Nederlands kampioen outdoor.
Rick van der Ven (midden) werd afgelopen weekend Nederlands kampioen outdoor.

Rick van der Ven Nederlands kampioen outdoor

Sport 446 keer gelezen

OSS / DEN BOSCH | Osse handboogschutter Rick van der Ven is afgelopen weekend kampioen geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap Outdoor in Den Bosch. 

Van der Ven, lid van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk, nam het afgelopen weekeinde op tegen de gehele Nederlandse top. In Den Bosch werden de gouden en bronzen finales op De Parade voor de Sint Jan verschoten. Een stevige en verraderlijke wind maakte het de schutters niet makkelijk. Van der Ven wist zich met een totaal van 662 punten te kwalificeren op een vierde plaats.

Spannende wedstrijd
In de 1/24e finale had Rick door zijn goede plaatsing geen tegenstander en ging hij automatisch door naar de 1/16e finale waar Patrick van Gend met 6 tegen 0 setpunten zijn meerdere moest erkennen in de Ossenaar. Tijdens de 1/8e finale tegen Vikash Ajodhia wist Rick wederom met 6 tegen 0 setpunten te winnen. In de 1/4e finale wist Julle Vos er een spannende wedstrijd van te maken, maar uiteindelijk wist Rick de match met 6-4 te winnen.

Overtuigend kampioen
De volgende tegenstander in de halve finale voor Rick was zijn Nederlandse teamgenoot Steve Wijler. Na in de eerste ronde een gelijke score neer te zetten wist Rick de volgende twee sets naar zich toe te trekken waarmee het 5-1 was. De vierde set was voor Steve, maar door de 5e set weer naar zich toe te trekken wist Rick met 7-3 de Gouden Finale te bereiken waar hij zijn andere Nederlandse teamgenoot Jan van Tongeren zou tegenkomen. Beide heren moesten de zeer verraderlijke wind rondom de Sint Jan trotseren die plotseling op kon steken en constant van richting veranderde. Rick wist de wind het beste te "lezen" en won overtuigend met 7-3 de Nederlandse titel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant