Padel is populair in diverse landen. (Archieffoto)
Padel is populair in diverse landen. (Archieffoto)

'Padel is snel te leren en daarmee leuk voor jong en oud'

Sport 851 keer gelezen

OSS | Padel is één van de snelstgroeiende (racket)sporten in meer dan 24 landen. Ontstaan in Mexico, overgenomen door het Spaanse koningshuis en nu zeer populair in Spanje. Kortom, een aanwinst voor een vooruitstrevende tennisvereniging in de gemeente Oss: TOZ.

"Padel is een dynamische sport, waarbij de racketsporten, tennis en squash, gecombineerd worden, maar dan net met dat beetje extra. Door de snelheid, minder technische vereisten en de terugkaatsende wanden ontstaan er langere rally's en is het fysiek minder zwaar. Padel is snel te leren en daarmee leuk voor jong en oud", aldus TOZ in een persbericht. TOZ gaat huidige en nieuwe leden de kans bieden om met deze opkomende sport in Nederland kennis te laten maken. Op 18 augustus zal er van 14.00 tot 16.00 uur een opening plaatsvinden op het park aan de Hoogheuvelstraat 75 met een Spaans tintje.

Crowdfundingsactie
Een Padelcommissie heeft het mogelijk gemaakt dat Padel op het park gerealiseerd kan worden. Dit mede met een crowdfundingsactie onder eigen leden. Er worden de komende maanden clinics gegeven worden en tijdens het jaarlijkse KC-toernooi (19 tot en met 26 augustus) wordt er een eigen Padeltoernooi georganiseerd voor leden. Verder komt er een legio aan mogelijkheden voor niet-leden en bedrijven om banen te huren op het park. Kijk voor meer informatie op de website www.padel.nl of op de Facebook-pagina. Overigens komen er bij de nieuwbouw van een andere Osse tennisvereniging Breakout'83 tevens Padel-banen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant