De selectie van Olympia'89/DOS'80.
De selectie van Olympia'89/DOS'80.

'Het zou mooi zijn om met dit team de Eredivisie te halen'

Sport 212 keer gelezen

OSS | Wat was Olympia'89/DOS'80 vorig seizoen dichtbij promotie naar de Eredivisie. Ze haalden zelfs de finale van de nacompetitie, maar daarin bleek eredivisionist Aristos over twee wedstrijden te sterk. Dit seizoen gaan de Osse handballers wederom een poging doen om te promoveren. "Maar we blijven met beide benen op de grond staan. We kunnen namelijk van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen", aldus Wout van Iperen.

De 19-jarige Lithoijenaar kijkt met een trots gevoel terug op vorig seizoen. "Dat we het net niet haalden, was wel balen. We klopten op de deur van de Eredivisie. Maar aan de andere kant is het ook niet verkeerd om meer ervaring op te doen in de eerste divisie." Het eerste team van Olympia'89/DOS'80 bestaat volledig uit eigen jongens. In de laatste tien jaar promoveerden het Osse team vijf keer. Van Iperen is met zijn 19 jaar één van de grote beloften. "Dit jaar gaan we voor een plekje bij de eerste twee. We leggen de lat heel hoog, maar onze goede prestaties van vorig seizoen zijn geen garanties dat dat dit jaar weer gaat lukken. Uiteraard gaan we er wel vol voor. Wat zou het mooi zijn om met dit team de Eredivisie te halen. Dat kleine clubje uit Oss tegen de grootheden uit het Nederlandse handbal."

Uitstekende start
Het begin van Olympia'89/DOS'80 was uitstekend. Tegen Havas -vorig seizoen ook deelnemer aan de play-offs- werd er met 20-34 gewonnen. Tegen Sittardia HS2 werd het 36-29, mede dankzij veertien treffers van Van Iperen. "Na een goede voorbereiding zijn we uitstekend gestart. Maar dit wil nog zo weinig zeggen, we zijn pas net begonnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant