De dames van Arethusa.
De dames van Arethusa.

Yoni van Breda: 'Leuk om je te meten tegen betere teams'

Sport 657 keer gelezen

OSS | De waterpolodames van Arethusa presteren uitstekend na de promotie naar de tweede klasse. De Ossenaren willen dit seizoen meedraaien in de middenmoot, maar zijn ambitieus richting de toekomst. "Het is de ambitie van de vereniging om naar de eerste klasse te gaan", aldus aanvoerder Yoni van Breda.

Yoni praat tijdens het interview als een echte aanvoerder en de redacteur is dan ook verrast als hij hoort hoe oud de Osse is: 17 jaar. Vorig jaar combineerde ze het aanvoerderschap met een ploeggenoot, dit jaar is ze alleen de captain. Ze is overigens niet het enige talent in de Osse ploeg. "We hebben een aantal jonge meiden in de groep, maar ook ervaren vrouwen. Allen afkomstig uit of woonachtig in Oss. De mix van talent en ervaring is een goede. We hebben bovendien veel snelheid in de groep en we zijn bereid om voor elkaar te strijden." Arethusa staat momenteel zevende en Yoni is daar content mee. "Ik ben best tevreden hoe we spelen, ik denk dat we vooraf niet hadden verwacht dat we zo hoog zouden staan. Het doel was handhaving, maar we willen nu in de middenmoot blijven staan. De tweede klasse is qua niveau en op fysiek gebied een groot verschil met de derde. Voor ons was het goed om te promoveren, het is leuk om je nu te meten tegen betere teams."

Fysiek
Waterpolo speelt een belangrijke rol in haar leven. Waarom koos ze voor deze sport? "Mijn vader heeft het vroeger gedaan en toen mijn broer het ook ging doen, ben ik hem gevolgd. Het is een prachtige sport, waarbij je als team de strijd aangaat. Het zwemmen en de fysieke duels maken het een uitdagende sport."

De dames van Arethusa.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant