Een eerdere Giga Kangoeroe Klupdag. (Foto: Richard van der Donk)
Een eerdere Giga Kangoeroe Klupdag. (Foto: Richard van der Donk)

Vijfjarig jubileum van Giga Kangoeroe Klupdag van DOT Oss

Sport 249 keer gelezen

OSS | De eerste Giga Kangoeroe Klupdag vond in 2015 plaats. Een sportdag voor kleuters met als insteek kinderen al op jonge leeftijd in aanraking laten komen met sporten en bewegen. Destijds namen bijna 200 kleuters deel aan de eerste editie. Inmiddels verwacht de organisatie voor de editie van 2019 ruim 600 deelnemertjes op De Rusheuvel.

Korfbalvereniging DOT Oss kreeg vijf jaar geleden het verzoek vanuit het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) om de sportdag voor kleuters te organiseren, met de insteek om kinderen al op jonge leeftijd te laten sporten en bewegen en uiteraard ook kennis te laten maken met de oer-Hollandse sport korfbal. Bády Pijnenburg is al vanaf het eerste uur betrokken bij de organisatie van de Giga Kangoeroe Klupdag en heeft ook dit jaar weer zin om de dag tot een succes te maken. "We zijn nog steeds met dezelfde groep vrijwilligers als waar we vijf jaar geleden mee begonnen. Ieder jaar komen we met nieuwe ideeën om het nog grootser uit te pakken dan voorgaande jaren. We merken dat basisscholen in de rij staan om deel te nemen. We organiseren in feite een gratis sportdag waar basisscholen aan deel kunnen nemen. Docenten hoeven niks te regelen en worden de hele dag ontzien."

Deelnemers
Inmiddels nemen er acht basisscholen deel aan de sportdag die plaatsvindt op dinsdag 14 mei, namelijk de Teugelaar, Pius X, Mettegeupel, Sterrebos, Elzeneind, Nieuwe Link, Hertogin Johanna en de Korenaer. Ga voor informatie over de Kangoeroeklup naar de site www.kvdot.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant