Veel politie bij TOP Oss - FC Twente. (Foto: Thomas)
Veel politie bij TOP Oss - FC Twente. (Foto: Thomas)

TOP Oss legt acht relschoppers stadionverbod op; tegen Jong Ajax moet het een voetbalfeest worden

Sport 1.249 keer gelezen

OSS | TOP Oss wil komende vrijdag van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax een voetbalfeest maken. Het affiche tegen de Amsterdammers zorgt altijd voor veel toeschouwers in het Frans Heesen Stadion en bovendien is het ook een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen bezetten namelijk de gedeelde achtste plaats met 42 punten. Het gat met nummer 6 Roda JC is bovendien maar 1 punt.

Eerder dit seizoen was Jong Ajax met 1-0 te sterk voor de Ossenaren. TOP Oss gaat voor sportieve revanche en wil niets liever dan voor het eigen publiek de drie punten pakken.

Ongeregeldheden
Afgelopen vrijdag braken aan het einde van de wedstrijd tegen FC Twente ongeregeldheden uit waarbij een aantal Osse aanhangers het uitvak aanvielen. De club heeft snel gereageerd en deze week zijn acht lokale stadionverboden opgelegd. Mogelijk worden deze doorgegeven aan de KNVB. "Helaas werd het goede spel niet beloond met een (verdiende) overwinning of tenminste een punt.Veel vervelender is dat niet zo zeer het spel binnen de lijnen, maar vooral de incidenten buiten het veld gespreksonderwerp waren in Oss en de rest van het land. Zowel supportersvereniging De Trouwe Oss als TOP Oss keuren dit gedrag af. Niemand is hiermee gediend", is te lezen op de website van TOP Oss. Beide partijen geven aan vrijdag op een feest te hopen. "We willen afgelopen vrijdag achter ons laten en positief en met volle kracht voor de Play-Offs gaan. Die missie gaat vrijdag verder, thuis tegen Jong Ajax. We zijn een club waar supporters en medewerkers het gesprek met elkaar aangaan en juist heel goed met elkaar door één deur kunnen. We willen onze successen met zoveel mogelijk supporters vieren. En nederlagen samen slikken. Daarnaast moet het haast spreekwoordelijke 'TOP thuis' een gezellig avondje uit blijven, waar ouders hun kinderen graag mee naartoe nemen. Hier gaan we met z'n allen voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant