Europese titel MMA voor Daan Duijs.
Europese titel MMA voor Daan Duijs.

MMA-kampioen Daan Duijs wil naar de absolute top

Sport 1.241 keer gelezen

GOCH | Daan Duijs (21) van Van Buel Sports / Gracie Barra Oss heeft afgelopen zaterdag tijdens het MBTG Evenement in het Duitse Goch de Europese titel MMA gepakt. De nog ongeslagen Ossenaar won van landgenoot Gerardo Fanny. De druk bij Duijs was hoog. "Fanny had zijn eerste acht profwedstrijden gewonnen en ik mijn eerste vijf. Bovendien waren er vanuit Oss veel supporters meegegaan om me te steunen. Geweldig hoe ze vocaal aanwezig waren, ze zorgden voor een goede sfeer. Door de druk was ik wellicht nog gretiger om te winnen. Ik ben er goed mee omgegaan en rustig gebleven."

door Leon Voskamp

De wedstrijd werd snel beslist in Duijs' voordeel. Binnen een minuut was de overwinning een feit. "We wisten door onze voorbereiding op de wedstrijd dat ik de tegenstander snel naar de grond moest halen. Daar lag het voordeel voor ons. Dat plan heeft goed uitgepakt." Door zijn winst pakte Duijs de Europese titel, zoals de World Full Contact Association deze wedstrijd had genoemd.

MMA
Duijs begon op 6-jarige leeftijd met judo. Hij trainde hard, maar slaagde er niet in om prijzen te winnen. "De vele trainingsuren leverden niet het gewenste resultaat op. Ik ben toen overgestapt naar Mixed Martial Arts (MMA). Mijn trainer Duane van Helvoirt heeft in deze sport de top bereikt. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze."

Ontwikkeling
MMA is een combinatie van verschillende vechtsporten. Zoals boksen en kickboksen in het staande gedeelte en judo, worstelen en Braziliaans Jiu Jitsu op de grond. "Ik ontwikkel me als vechtsporter en zie op alle vlakken verbetering. Maar ik kan wel zeggen dat het grondwerk mijn specialiteit is."

Topsport
De Ossenaar is fulltime met zijn sport bezig. Hij traint 's ochtends en 's avonds en overdag geeft hij vechtsporttraining aan kinderen. Zijn leven staat in het teken van MMA. "Ik kan niet alleen leven van het draaien van profpartijen. Maar met mijn werk op de sportschool en hopelijk de steun van sponsors verdien ik mijn brood. Door hard te trainen hoop ik in de toekomst uit te komen voor de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste MMA-organisatie in de wereld. Dan krijg ik de kans om grote wedstrijden in het buitenland te vechten en daar valt een hoop geld te verdienen."

Keihard werken
Of het realistisch is dat hij de absolute top haalt? "Dat is het zeker", zegt de Ossenaar overtuigend. "De contacten zijn er. Maar zoiets kan alleen als ik presteer en daar werk ik keihard voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant