De organisatie van De Maasdijk.
De organisatie van De Maasdijk.

Organisatie van De Maasdijk legt de lat hoog

Sport 602 keer gelezen

De tiende editie van De Maasdijk wordt een speciale. Niet alleen omdat het een jubileumeditie is, maar ook omdat er een recordaantal deelnemers meedoet. Voor de organisatie blijft het belangrijkste doel altijd voorop staan: "Natuurlijk is het leuk dat we groeien, maar het moet een kwalitatief goed en veilig evenement blijven", aldus voorzitter Jeroen Ulijn.

Ulijn stapte in 2017 in de organisatie vanuit Trioss. Ook clubgenoot Ruud Vermeulen en Jos Pansier vanuit A.V.Oss'78 deden dat. "Er werd veel vanaf de zijlijn geroepen, maar wij wilden graag helpen. En dan niet alleen voor onze tak van sport, maar voor het hele evenement."

Vier waarden
In 2018 nam het oude bestuur afscheid en werd er gekozen voor een samenwerking met VDH Evenementen. Het werd een succesvolle editie en komend weekend wordt een enorme groei verwacht van het aantal deelnemers. Ulijn: "Dat we groeien is mooi en het is logistiek gezien ook haalbaar. Het mag echter nooit ten koste gaan van de veiligheid en bereikbaarheid." Hij vervolgt: "Ook in 2019 staan vier waarden centraal. Sport is de rode draad. Alle onderdelen moeten top zijn. Aan welke sport je ook meedoet, je moet tijdens en na afloop van je wedstrijd denken: 'wat was dit geweldig!' We richten ons op een brede groep recreatieve sporters. We vinden de cultuur ook belangrijk. Dat varieert van de mooie plekken en landschappen van de gemeente Oss tot de activiteiten tijdens De Maasdijk. In Oss en in de kernen zijn zoveel leuke dingen te doen. En niet te vergeten de community. Er ontstaat een sterk saamhorigheidsgevoel."

Ruud Vermeulen
Vermeulen overleed eind 2018. Als eerbetoon is er dit jaar bij de kwart triathlon een Ruud Vermeulen Award voor de snelste Ossenaar. De prijs -ontworpen in overleg met zijn gezin- wordt uitgereikt door Ruuds tweelingbroer. "Ruud was een enorm gewaardeerde ambassadeur. Heel gedreven in wat hij deed."

Toekomst
De organisatie -die naast Ulijn bestaat uit Meindert Kuipers, Jos Pansier, Pieter van Lent enRemko Wijnbergen- legt de lat hoog. "We hopen te groeien, maar daar is het ons niet om te doen. Het mooiste compliment is als deelnemers tevreden zijn. Op langere termijn willen we verdiepingsslagen gaan maken. Stilstaan is geen optie. Eerst richten we ons op de komende editie. Er zijn zoveel mensen en partijen bij betrokken. We gaan voor een geweldig weekend."

Kijk in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss voor de special van De Maasdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant