Extra voorzieningen getroffen voor Zwem voor KWF
Logo kliknieuws.nl/oss
Er is dit jaar weer een Night Swim. (Foto: Marco van Rooijen)
Er is dit jaar weer een Night Swim. (Foto: Marco van Rooijen) (Foto: Marco van Rooijen)

Extra voorzieningen getroffen voor Zwem voor KWF

  •   449 keer gelezen   Sport

LITH | Zwemvereniging Arethusa organiseert zaterdag 31 augustus de derde editie van Zwem voor KWF aansluitend aan de 25e Golfbad Oss Maasrace. Het jaarlijks terugkerende evenement bij de Lithse Ham is dit keer extra bijzonder. Niet alleen vanwege het 25-jarige jubileum. "We zwemmen voor het eerst in het donker en het startschot wordt gegeven door de twaalfjarige Daimon van der Heijden. Hij is voor de derde keer door kanker getroffen", vertelt Corina Kersten.

De race gaat sowieso door, ook nu er onlangs blauwalg is in De Lithse Ham is aangetroffen. "Vanochtend is er weer een meting gedaan en de inspecteur zegt dat visueel er geen indicatie meer is van blauwalg. Vermoedelijk door de neerslag die met name gisteren is gevallen in combinatie met de stroming van het water. Echter het lab moet deze waarden nog bevestigen", aldus veiligheidsman Jeroen Boeijen. "Er is geen eis om iets te doen, maar in overeenstemming met de gemeente Oss vinden we het wel wenselijk om extra voorzieningen te treffen. Daarvoor plaatsen wij extra douches voor deelnemers om af te spoelen. Dus gelukkig gaat het allemaal goed komen en hopen op een mooi evenement."

Meer informatie
Neem voor meer informatie een kijkje op de website www.ossemaasrace.nl. Op de website kun je ook op een link drukken voor een donatie aan KWF Kankerbestrijding.

Meer berichten