Het Frans Heesen Stadion.
Het Frans Heesen Stadion.

TOP Oss speelt gelijk tegen koploper in donker Oss

Sport 5.542 keer gelezen

OSS | Een doelpuntloze wedstrijd hoeft niet saai te zijn. Dat bewezen TOP Oss en De Graafschap vrijdagavond. Een duel dat geruime tijd stil lag vanwege een defecte lichtmast.

Trainer Klaas Wels had voor het duel met de Superboeren een basisplaats ingeruimd voor Levi Opdam als rechtsback. Nog voor rust moest hij geblesseerd naar de kant en Lorenzo Piqué kwam voor hem in het veld. Op het middenvelder kreeg Giovanni Büttner het vertrouwen, Sjoerd Overgoor verdween uit de basis. Op de bank zat ook Cihat Celik, Pieter Langedijk vormde samen met Cas Peters het aanvalsduo. De Ossenaren werden één keer gevaarlijk, maar een schot van Philippe Rommens werd gekeerd door Hidde Jurjus. De Graafschap viel wel aan, maar echt grote kansen kreeg de titelkandidaat -gesteund door een vol uitvak- niet. 

Donker
In de tweede helft legde scheidsrechter Martens de wedstrijd na iets meer dan een uur voetballen stil. Een lichtmast was uitgevallen en de leidsman vond drie lichtmasten niet voldoende om door te voetballen. In eerste instantie lukte het niet om het defect op te lossen en dus besloot de club alle lichtmasten uit te zetten. Twintig minuten later gingen ze weer aan en bleek het probleem te zijn verholpen. In het licht zagen de Osse supporters dat hun ploeg het dichtst bij een overwinning was. Cas Peters kreeg op aangeven van invaller Lars Hutten een grote kans, maar Jurjus keerde de inzet van de spits. De Graafschap -waarbij trainer Mike Snoei met twee gele kaarten naar de kant werd gestuurd- kon er weinig tegenover stellen, maar gaat wel aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant