Lars Hutten namens TOP Oss tegen NAC Breda.
Lars Hutten namens TOP Oss tegen NAC Breda.

Lars Hutten: 'Belangrijk dat we winnen van FC Den Bosch'

Sport 667 keer gelezen

OSS | De 0-1 die NAC Breda afgelopen vrijdag diep in de extra tijd maakte, kwam hard aan bij TOP Oss. Komende vrijdag krijgen de Ossenaren de ultieme kans op sportieve revanche als ze op bezoek gaan bij FC Den Bosch. "Alle wedstrijden zijn belangrijk, maar deze derby heeft een speciaal tintje", aldus aanvaller/middenvelder Lars Hutten.

Hutten kwam afgelopen zomer over van Fortuna Sittard, waar hij twee seizoenen speelde, belangrijk was en populair was bij de supporters. "Velen hadden verwacht dat ik in de Eredivisie kon spelen of bij een topclub in de Keuken Kampioen Divisie. Maar de markt is zo geworden dat clubs vaak kiezen voor jonge spelers die ze later voor geld kunnen verkopen. Spelers van mijn leeftijd (Hutten is 29, red.) worden ondergewaardeerd, terwijl je voetballers met bagage nodig hebt om tot goede prestaties te komen. Bij TOP Oss zijn ervaren spelers wel van harte welkom en is er een goede mix met talenten. Ik ben een gevoelsmens en sta voor de volle 100 procent achter mijn overstap. Ik ben ervan overtuigd dat we mee moeten kunnen doen voor een ticket voor de play-offs."

Diesel
De geboren Tilburger moest wel even wennen na zijn overstap naar Oss. "In de Keuken Kampioen Divisie is het technisch en tactisch minder, maar gaat het spel vaker op en neer. Ik kwam nieuw binnen bij TOP Oss en heb mezelf de tijd gegeven. Ik ben in de voorbereiding altijd een diesel. Ik las om me heen dat mensen verrast waren over mijn plek op de reservebank, maar ik heb me daar nooit druk over gemaakt. Als ik de visie van de technische staf onder de knie heb, kan ik met mijn kwaliteiten van waarde zijn."

Belonen
Helemaal tevreden is Hutten nog niet over zijn spel. "Ik kan beter, maar dat komt wel als ik meer wedstrijden speel. De slordigheden moeten eruit en ik moet mezelf en het team meer belonen met assists en doelpunten." Wellicht kan hij vrijdag in De Vliert zijn eerste treffer in Osse dienst maken. "Het belangrijkste is dat we winnen. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen." Hij vervolgt: "Het is nog vroeg in de week, maar ik merk steeds meer dat deze wedstrijd leeft in Oss. En toen ik filmpjes op YouTube keek, zag ik dat het een bijzondere wedstrijd is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant