Rick van der Leest. (Foto: Jeroen Engelen)
Rick van der Leest. (Foto: Jeroen Engelen)

Van der Leest: 'We zijn zeker niet kansloos tegen TOP Oss'

Sport 1.131 keer gelezen

OSS | Rick van der Leest vertrok zeven jaar geleden als piepjonge doelman van Nulandia naar O.S.S.'20. De 24-jarige Nulander is al jaren een vaste waarde onder de lat en samen met Tony de Groot en Bob van Lith de langst dienende spelers. Voor O.S.S.'20 staan zeer belangrijke weken op het programma.

Eerst wacht komende zaterdag de strijd tegen HSC'21 om de koppositie in de Derde Divisie, dinsdagavond ontmoet het stadsgenoot TOP Oss in de eerste ronde van de KNVB Beker en daarna spelen de Ossenaren zaterdag in de competitie de regionale derby bij Blauw Geel'38. Volgens Van der Leest worden momenteel alle pijlen gericht op de wedstrijd zaterdag 18.30 uur tegen HSC'21. De ploeg uit Haaksbergen is koploper in de Derde Divisie zondag, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Winst van O.S.S.'20 levert de koppositie op. "Vorig jaar hadden we het er uit erg lastig, maar thuis wonnen we redelijk makkelijk. De kracht van HSC'21 dit seizoen ken ik niet. Ze zijn wel degelijk, want je staat niet voor niets bovenaan. De meest stabiele ploeg zal dit seizoen ook kampioen gaan worden. Vorig seizoen had je met TEC en Jong FC Volendam twee ploegen die er kwalitatief bovenuit staken, maar dat is nu niet het geval."

Hoogst haalbare
De Nulander ziet O.S.S.'20 niet als de belangrijkste titelkandidaat. "We willen graag zo lang mogelijk bovenin mee blijven doen. We hebben een brede selectie met veel kwaliteit, maar het is altijd afwachten of je te maken krijgt met blessures. Ik denk dat we na HSC'21 en Blauw Geel'38 kunnen zeggen waar we ongeveer staan." Hij vervolgt: "Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare. Of de club klaar is voor de Tweede Divisie? Qua accommodatie denk ik niet en je krijgt dan ook te maken met grote clubs die veel betalen aan spelers. Daar kunnen wij niet in meegaan. O.S.S.'20 richt zich op jongens uit Oss en de regio en dat moeten we niet veranderen. Maar als je kunt promoveren, dan gaan we er voor."

TOP Oss
Na de topper tegen HSC'21 wacht dinsdag 19.45 uur de derby tegen TOP Oss. "Het was ons doel om ons via de voorrondes te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dat we dan tegen TOP Oss loten, is erg leuk en zorgt voor veel volk langs het veld. Ik denk ook zeker dat we niet kansloos zijn, al heb je wel wat geluk nodig. Wij scoren altijd en de verdediging staat goed. Dit seizoen hebben we alleen in de voorbereiding verloren van Unitas. Na HSC'21 gaan we ons op TOP Oss richten. Veel rust hebben we niet, maar dat is niet erg. Het is lekker om veel te voetballen als je in vorm bent."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant