Eric Reijnders en John Tiemissen.
Eric Reijnders en John Tiemissen.

Goede vrienden staan tijdens de bekerderby even tegenover elkaar

Sport 3.194 keer gelezen

OSS | Iedere thuiswedstrijd van TOP Oss zitten ze samen op de tribune. Eric Reijnders en John Tiemissen zijn al vele jaren goede vrienden, maar komende dinsdagavond even niet. Reijnders is hoofd scouting en lid van de technische commissie van O.S.S.'20 en Tiemissen zit als interim-teammanager op de bank van TOP Oss. "Bijzonder dat we één avond tegenover elkaar staan. Maar hoe dan ook, laten we hopen op een fantastische voetbalavond."

door Leon Voskamp

Tiemissen vervangt tijdens de bekerwedstrijd Pieter Tuns als teammanager. Een functie die hij al eerder bij de Osse profclub bekleedde. De Ossenaar kijkt uit naar de kraker op De Rusheuvel (met nieuwe verlichtingsinstallatie), die voor bijna 2.000 toeschouwers gespeeld gaat worden. Een aantal dat nog wel hoger had kunnen liggen, maar vanwege de veiligheid is er een maximum opgelegd. "Het zal een heel spannende wedstrijd gaan worden. O.S.S.'20 heeft een goede ploeg en draait lekker in de Derde Divisie. Ze spelen op natuurgras en dat is toch anders voetballen dan onze kunstgrasmat. Wij wonnen afgelopen vrijdag van Jong PSV en gaan met een lekker gevoel naar onze stadsgenoot." 

'Motiveren en niet verlammen'
Reijnders vindt het geweldig als zijn club morgenavond voor een stunt weet te zorgen. "Zowel sportief als financieel zou dat geweldig zijn. Het is ook heel mooi om voor zoveel mensen te mogen voetballen. Normaal komen er bij onze thuiswedstrijd weinig mensen kijken en dat vind ik gezien de goede resultaten (O.S.S.'20 is koploper in de Derde Divisie zondag, red.) erg jammer. Ik hoop dat de publieke belangstelling onze jongens motiveert en niet zal verlammen. TOP Oss is het natuurlijk meer gewend om voor veel mensen te mogen voetballen." Hij vervolgt: "TOP Oss is favoriet en ik gun het de club ook dat ze het goed doen. Ik heb er in het verleden ook gewerkt. Maar één ding is zeker: er gaat een Osse club naar de volgende ronde van de beker."

Eric Reijnders en John Tiemissen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant