Olympia'89/DOS'80 verliest, maar was dicht bij een stunt

Sport 225 keer gelezen

DEN HAAG | De handballers van Olympia'89/DOS'80 hadden zaterdagavond na een knappe comeback (van 16-10 naar 21-24) de weg open liggen naar de eerste zege in de eredivisie, maar uiteindelijk moesten ze toch het hoofd buigen voor thuisploeg Hellas, de landskampioen van 2008 en de huidige nummer 3: 30-26 (rust: 15-10).

Ondanks dat Olympia na negen wedstrijden pas één punt heeft en een redelijke achterstand heeft op de middenmoot, is de ploeg geen lelijk eendje. Zeker de topteams van deze competitie worden het vuur na aan de schenen gelegd. Koploper E&O ging met een nipte zege (3 verschil) weg uit Oss, terwijl bij nummer 4 Aalsmeer ook maar net (eveneens 3 verschil) werd verloren. Hellas noteerde uiteindelijk een marge van 4, maar had daar zo'n twaalf minuten voor tijd waarschijnlijk ook niet meer op gerekend. Volgende week komt nummer 2 Quintus op bezoek.