Logo kliknieuws.nl/oss
Het nieuwe bestuur van MHC Oss.
Het nieuwe bestuur van MHC Oss.

Voor het eerst een vrouw voorzitter van MHC Oss: 'Club met een mooie identiteit'

  •   1299 keer gelezen   Sport

OSS | Margo Elemans nam vorige week het stokje over van Gerrit Hagoort als voorzitter van MHC Oss. Daarmee heeft het Osse hockey voor het eerst in haar 83-jarige geschiedenis een vrouwelijke voorzitter.

"Het is een eer om als voorzitter MHC Oss te mogen vertegenwoordigen, zowel binnen de club als naar buiten. Daarbij is het natuurlijk bijzonder dat je de eerste vrouw bent. Ik weet niet of dat veel verschil gaat uitmaken maar vind het wel een mooie eer", vertelt Margo Elemans, hockeyliefhebber in hart en nieren. Al sinds haar jeugd is ze gek op de sport. "MHC Oss is een fusieclub, ontstaan uit Keep Fit en Rapidity. Van oudsher kom ik uit de Keep Fit-tak. Daar ben ik altijd actief geweest, heb er jarenlang gehockeyd en onderdeel mogen uitmaken van Dames 1", zegt Margo. Na een korte onderbreking vanwege studie en werk, streek ze zestien jaar geleden wederom neer in Oss met haar man. "Onze twee kinderen hockeyen bij de club en sindsdien ben ik er weer bij betrokken. Ik vind de club heel fijn en ben blij dat ik er een mooie rol mag vervullen."

Nieuw bestuur
Tijdens de algemene leden vergadering vorige week dinsdagavond in het clubhuis werd naast Margo als voorzitter, het nieuwe bestuur van MHC Oss voorgesteld en afscheid genomen van het voormalige bestuur. Naast het vertrek van voorzitter Gerrit Hagoort nam bijna het voltallige bestuur afscheid. Slechts penningmeester Hans van der Eerden bleef over van het oorspronkelijke negenkoppige bestuur. Aftredende bestuursleden Sandra Bosmans, Nynke de Blaauw, Jeroen Muller en Willem-Jan Derijks werden met bloemen en een ovatie bedankt voor bewezen diensten. Suzanne van den Berg als secretaris alsmede Astrid Duiven, Dick van Druten, Michiel van der Toorn en Gert Jordaans gaan de hockeyclub bestuurlijk leiden waarbij de taakverdeling later bekend gemaakt gaat worden.

Speerpunten
Bij de algemene leden vergadering stipte Margo drie speerpunten aan waarop het bestuur en de club zich gaan richten de komende jaren; 'Een krachtige clubidentiteit, de club dat zijn wij', 'Een gezonde vereniging, klaar voor de toekomst' en 'Een leven lang sporten, sporten voor iedereen'. "MHC Oss heeft een mooie identiteit, we zijn een club van en voor de leden. Echt een vrijwilligersorganisatie. We maken samen de club; zetten daardoor goede prestaties neer op sportief vlak en zorgen voor een prettige sfeer. Mensen die bij ons sporten voelen zich betrokken en zijn trots op de club. Die trots en kracht willen we meer naar buiten brengen om te laten zien dat we een mooie club zijn, maatschappelijk betrokken en er heel veel mooie mensen bij ons zijn", licht Margo toe. MHC Oss ondertekende onlangs mede het Osse Sportakkoord dat ervoor moet zorgen dat iedere Ossenaar meer gaat bewegen. "Vanuit de club willen we daar een bijdrage aan leveren door ons eigen sportaanbod, maar ook door mensen die niet hockeyen of bewegen uit te dagen kennis hier mee te laten maken en te kijken wat we voor hen kunnen betekenen." Daarnaast houdt het bestuur de toekomst en trends in de gaten. "Veel hockeyclubs zijn nog zo georganiseerd zoals ze heel veel jaren dat waren. Wij hebben ons voorgenomen als bestuur goed te kijken naar de toekomst, trends en de jeugd die eraan komt. Op een slimme manier te zorgen dat de kwaliteiten die er zijn en de trends die wij zien te benutten en de financiële basis goed is om te blijven investeren in allerlei zaken."

Meer berichten