Niels Verhagen tijdens een wedstrijd eerder dit jaar in Gemert. (Foto: Kiek Beatse, Facebook)
Niels Verhagen tijdens een wedstrijd eerder dit jaar in Gemert. (Foto: Kiek Beatse, Facebook)

Niels Verhagen: 'Hardlopen is mijn passie'

Sport 1.073 keer gelezen

BERGHEM | Toen hij stopte met voetballen bij Berghem Sport trok Niels Verhagen in 2014 zijn hardloopschoenen aan om een beetje fit te blijven. Hij had niet kunnen bedenken dat bijna zes jaar later zijn hobby een levensstijl is geworden. De 21-jarige Berghemnaar traint zes keer per week en is in deze regio een klasse apart. Afgelopen zaterdag werd hij tweede tijdens de beroemde Zevenheuvelennacht in Nijmegen. "Ik was positief verrast door de uitslag."

door Leon Voskamp

De wedstrijd in Nijmegen met duizenden deelnemers verliep uitstekend voor de Berghemnaar. Met 22.29 minuut pakte hij de zilveren medaille. "De winnaar was al snel weg, hij zit tegen de Nederlandse top aan. Ik liep samen met een aantal andere lopers kop over kop. Uiteindelijk werd ik tweede en dat had ik vooraf zeker niet verwacht. Vorig jaar was ik elfde en liep ik 1,5 minuut langzamer."

Trainen
Hardlopen speelt een belangrijke rol in het leven van Verhagen. Hij traint op dinsdag op de baan van AV Oss'78 onder trainer Nico van Lent, werkt met personal trainer Alex Gijsbers en trekt er vaak zelf op uit om te trainen. Hij let daarnaast goed op zijn voeding en rust. "Vaak krijg ik de vraag of ik er niet heel veel voor moet laten? Het antwoord is nee. Ik ben niet zo'n feestbeest en hardlopen is mijn passie."

Passie
Zijn passie voor hardlopen begon in 2014. Al snel kreeg hij een zware blessure, maar hij gaf niet op en ging na zijn revalidatie door. Sinds een aantal jaar pakt hij het heel serieus aan. Daarvoor reist hij regelmatig flinke afstanden om aan wedstrijden mee te doen. "Aan de wedstrijden van het Maasland Run Classic circuit doe ik eigenlijk niet veel meer mee. Wel in Berghem, want dat is een thuiswedstrijd voor me. Samen met Hein de Groot steken we er in deze regio bovenuit en dat is niet altijd even leuk. Daarom kijk ik samen met mijn trainers naar het ideale schema. Mijn specialiteit is veelal de 3 of 5 kilometer. Ook voor de Zevenheuvelennacht hebben we een schema gemaakt. Dit najaar doe ik wel mee met een aantal crosswedstrijden in de regio. Die zie ik als een goede training."

Doel
Verhagen is ambitieus als sporter, maar doelen stelt hij zich niet. "Zes jaar geleden had ik ook niet verwacht dat ik nu zo met mijn sport bezig zou zijn. Ik vind dat het goed gaat en wil op deze voet verder gaan. Maar als ik dan toch een doel wil noemen, is dat het verbreken van clubrecords. Bij de mannen staan die nog uit de jaren '80. Op de 5 kilometer is het clubrecord van Nico van Lent 14.51, mijn pr staat op 15.32. Het is een prachtige uitdaging om dat record te verbreken."

AV Oss'78
Ook andere atleten van AV Oss'78 presteerden goed in Nijmegen. Zo verbrak Nienke van Zoggel het clubrecord op de 15 kilometer: 58.27 minuut. Ze eindigde als 26ste. Esther Pullens-Albers werd elfde bij de dames 35-39 met een clubrecord (Dames 35) van 1.00.40. Op de 15 kilometer bij de mannen eindigde Hein de Groot als 83ste met een tijd van 49.28. Op de 7 kilometer werd Pieter Loeffen 22ste met een tijd van 25 minuten. De uitslag staat op www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Niels Verhagen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant