Afbeelding
Janssen-Fotografie

Triathlon van De Maasdijk uitgebreid met officiële competitiewedstrijd

Sport 284 keer gelezen

De triathlon van De Maasdijk wordt in 2020 uitgebreid met een officiële competitiewedstrijd.

Voorzitter Jeroen Ulijn licht toe: "De triatleten van de 2019-editie beoordeelden ons met een 4,67 op een schaal van 1-5. Die fraaie score was voor de Nederlandse Triathlon Bond reden om ons te vragen om tijdens De Maasdijk 2020 een competitiewedstrijd voor de derde en vierde divisie te hosten. Een prachtig compliment natuurlijk. Om alle deelnemers voldoende startgelegenheid te bieden, breiden we in 2020 uit naar zes startseries. We hebben 700 tickets voor de triathlon beschikbaar, maar we verwachten dat die snel uitverkocht zullen zijn. Dus wie mee wil doen aan de triathlon doet er goed aan om bijtijds in te schrijven."

Skatemarathon verhuist
In 2020 kunnen skaters kiezen tussen een wedstrijd op de zaterdag of een recreatieve tocht op de zondag. "We hebben de feedback van veel skaters ter harte genomen en zijn op zoek gegaan naar een ander parcours, met een betere ondergrond en dus prettiger om te rijden. We hebben voor de 2020-editie gekozen voor een wedstrijd van 10 kilometer over een verkeersvrij parcours op de zaterdag. De skatemarathon verhuist naar de zondag en wordt een recreatieve tocht die zowel individueel als in peloton gereden kan worden. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier tegemoet komen aan de wensen van velen."

Onderdelen
Tijdens de 2019-editie introduceerde De Maasdijk de Rabo Family Color Run, de Van Mun Advies Nightrun en een tweedaags wandelprogramma. "De 2019-editie van De Maasdijk was zeer geslaagd, met een recordaantal deelnemers en een prachtige deelnemersbeoordeling van 4,37 op een schaal van 1 tot 5. De nieuwe onderdelen leverden veel enthousiaste reacties op, dus die staan voor 2020 ook weer op het program. Verder blijft veel zoals het was. Zo zijn alle hardlooponderdelen zijn ook in 2020 weer in lintvorm, de triathlon start weer bij Dome-X en alle onderdelen finishen weer op het sfeervolle finishterrein in hartje Oss. We zijn al volop bezig met de voorbereidingen van de 2020-editie van het grootste sportevent van en voor Oss en omgeving."

Inschrijving
Deelnemers aan De Maasdijk kunnen ook in 2020 weer kiezen uit diverse onderdelen (hardlopen, triathlon, skaten, steppen en wandelen) over uiteenlopende afstanden. Inschrijven voor De Maasdijk 2020 kan vanaf vrijdag 20 december 2019. Ga daarvoor naar de website www.demaasdijk-events.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant