TOP Oss won van Cambuur. (Foto: Thomas)

TOP Oss stunt tegen koploper Cambuur

Sport 1.046 keer gelezen

OSS | SC Cambuur was vanavond torenhoog favoriet in het Frans Heesen Stadion. De Friezen gingen echter verrassend onderuit tegen TOP Oss. Na een 2-2 ruststand maakte Rick Stuy van den Herik de winnende treffer.

Cambuur-trainer Henk de Jong zei na afloop tegen de camera's van FOX Sports dat het ook 15-3 had kunnen worden. Overdreven natuurlijk, maar feit is wel dat de Friezen het aan zichzelf te danken hebben dat er niet werd gewonnen. Na 7 minuten stond het al 0-1 door een ongelukkige eigen goal van Henk Dijkhuizen, die startte als één van de drie centrale verdedigers. Kort daarna kreeg Cambuur kansen op de 0-2, maar Ronald Koeman jr voorkwam verdere schade. Aan de andere kant stond Giovanni Büttner aan de basis van de 1-1. De handenbinder werd neergelegd in het zestienmetergebied en de daaropvolgende penalty werd binnengeschoten door Philippe Rommens. Rick Stuy van den Herik is geen goalgetter, maar met een kopbal uit een corner tekende hij wel voor de 2-1. Dat werd niet de ruststand, want uit het niets maakte Robert Mührer de gelijkmaker. Een echte spitsengoal, al had de Volendammer eerder ook al moeten scoren.
In de tweede helft was het Cambuur dat aandrong en graag de 2-3 wilde maken. Met het nodige geluk voorkwam TOP Oss echter een derde tegengoal. Scoren deed het zelf één keer. Opnieuw Stuy van den Herik was het met een treffer. Cambuur -waarbij invaller en voormalig TOP Oss-speler Delano Ladan rood kreeg- moest met lege handen terug naar Leeuwarden.
TOP Oss kan door de winst met vertrouwen de bekerwedstrijd in van komende dinsdag. Tegenstander is dan opnieuw een titelkandidaat, maar dan in de Eredivisie: AZ.