NIels Wouters juicht na zijn tweede treffer naar de 4-0 eindstand.
NIels Wouters juicht na zijn tweede treffer naar de 4-0 eindstand. Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo ontploft na rust tegen Dongen: 4-0

Sport 1.127 keer gelezen

VEGHEL | In de zesde ontmoeting met Dongen sinds de intrede van Veghelaren in de Derde Divisie kwam vandaag de eerste overwinning. Voor rust lieten beiden ploegen weinig zien die het publiek (bestuursleden van weerszijde) konden vermaken. Na rust braken de Veghelaren de ban en pakten de wedstrijd. Een benutte strafschop van Danny Verbakel, twee goals van spits Niels Wouters en een treffer van Ymanuel Hurkmans gaven een klinkende 4-0 eindstand.

De Derde Divisie is sinds zondag niet meer het braafste jongetje van de klas wat COVID-19 afgelastingen betreft. Maar liefst vier duels gingen niet door waarvan drie wegens coronameldingen. De vraag bij velen zondag was dan ook hoe lang voetballen we nog en daarin zijn zij beslist niet de enigste. De consensus was dat veel zal afhangen van de toespraak van het duo Mark Rutte en Hugo de Jonge komende dinsdag. Blauw Geel’38-trainer Niels van Casteren kende een afmelding zondag, die van verdediger Max Verkuyl. Naar verluidt wegens een hangende corona uitslag op zijn werkplek. Zijn vervanger was Hugo van den Nieuwenhof die het overigens voortreffelijk deed in de achterste linie. Hij speelde niet samen met zijn jongere broer Ben, die werd door van Casteren op de bank gesommeerd.

Sjaak Egmond (5) verbijt zijn gezicht in het duel met Dongen.

Kamaci
Blauw Geel’38 en Dongen begonnen erg aftastend met een iets meer naar voren spelend Dongen. Bij Dongen is Fatih Kamaci weer terug na een paar jaartjes bij de profs van TOP Oss en nog een uitstapje naar onder andere Gümüshanespor in Turkije. De voormalige sterspeler van Dongen kon vanmiddag zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Blauw Geel’38 kreeg via Niels Wouters een kans toen hij door Jay van Boxtel schuin voor het Dongense doel werd gestoken. Aan de andere kant viel via Kamaci in de 41e minuut pas het eerste schot op Jordy Zielschot, de doelman van Blauw Geel’38.

Stip
Na rust een ander strijdplan van Van Casteren. Blauw Geel’38 begon hoog en daar had het Dongen best moeilijk mee. Verrast door de wat meer gewaagde strijdwijze namen de Veghelaren de wedstrijd in handen. Het overwicht kondigde zich aan nadat Danny Verbakel alleen op Keeper Wessel Sprangers af mocht lopen. Maar tot ontsteltenis van de Veghelse bank, die de armen al in de lucht hadden, ging de bal langs. Na een kwartier in de tweede helft kwam Blauw Geel’38 op voorsprong. De vrij gespeelde Lars Loermans werd gehaakt en scheidsrechter Jorn te Kloeze wees onverbiddelijk naar de stip. Danny Verbakel lijkt dan een zekerheidje en schoot strak binnen 1-0. Verbakel mocht meteen inrukken en in zijn plek kwam Koen van der Zanden.

Emanuel Hurkmans wordt gefeliciteerd met zijn treffer naar 3-0. Dongen zit en staat er verslagen bij

Niels Wouters
Trainer Erbas Osman van Dongen plaatste een dubbele wissel en haalde onder anderen Kamaci naar de kant. Dongen ging er niet beter door voetballen. Blauw Geel’38 bleef attenter voetbal brengen en kwam in de 72e minuut op 2-0 door Niels Wouters. De Blauw Geel’38 targetman kopte fraai uit een hoekschop van links binnen. Bij Dongen viel het geloof op een betere afloop weg en zeker na de 3-0 door Emanuel Hurkmans. De Schijndelaar rondde met zijn eerste seizoentreffer een combinatie af tussen Van der Zanden en de ingevallen Ben van den Nieuwenhof. Bij Dongen was het over en uit. Trainer Osman zakte diep weg in zijn stoel. Het slotstuk was voor Wouters. Met van den Nieuwenhof als aangeef volleerde hij na een korte draai de bal in de verre hoek naar de 4-0 eindstand.

‘Prima gewerkt’
Niels van Casteren was meer dan tevreden, maar wat wil je anders als je team met 4-0 wint: “Voor rust waren we alleen de eerste twintig minuten beter. De eindpass was slordig. Verdedigend stonden we wel goed met prima keeperswerk. In de rust hebben we de bekende puntjes op de I gezet en startten we goed wat ons de winst bracht. Na vorige week hadden we een wedstrijd zoals vandaag nodig. Dik tevreden, prima gewerkt”, aldus een blije Blauw Geel’38-trainer.

Blauw Geel’38/Jumbo: Jordy Zielschot, Sjaak Egmond, Hugo van den Nieuwenhof, Tom Dekkers, Jay van Boxtel, Sander Egmond, Ymanuel Hurkmans, Jari Koenraat (75. Hugo van den Nieuwenhof), Danny Verbakel (60. Koen van der Zanden) , Niels Wouters, Lars Loermans (85. Tim Rerimassi)