Carlijn Kleinpenning in actie als scheidsrechter.
Carlijn Kleinpenning in actie als scheidsrechter.

Carlijn Kleinpenning debuteert als scheidsrechter in Eredivisie: ‘Ging best goed’

Sport 550 keer gelezen

OSS | Zelf handbalde ze jarenlang bij Olympia’89 in Oss en daarna bij DOS’80 in Heesch. Kritiek op scheidsrechters had ze ook regelmatig. Na het volgen van een scheidsrechterscursus om de jongste jeugd te begeleiden, ontdekte Carlijn Kleinpenning haar nieuwe passie. De 19-jarige Osse ontwikkelt zich stormachtig en debuteerde afgelopen weekend in de Eredivisie.

Carlijn en haar koppelgenote Roos van Beek kregen de taak om de wedstrijd Fortissimo – VOC tot een goed einde te brengen. “Vooraf was ik een beetje zenuwachtig. De Eredivisie is een nieuw niveau en het gaat er allemaal sneller en fysieker aan toe. Maar na een paar minuten vielen de zenuwen van me af. We hebben vooral veel plezier beleefd. Het ging best goed, dat vond ook de rapporteur van de bond. Natuurlijk zijn er wel verbeterpuntjes, daar gaan we mee aan de slag.” 

Verbeteren
De Osse doet er veel aan om zich verder te verbeteren als scheidsrechter. “Samen analyseren we de beelden. Wat ging er goed en waarin kunnen we ons verbeteren? Spelregels zijn overal hetzelfde, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven. Wij zijn scheidsrechters die graag het spel lekker door laten gaan en niet onnodig ingrijpen. We kijken ook veel naar topscheidsrechters en pikken daar dingen van op.”

Internationale carrière
Een doel op de korte termijn was promoveren naar de Eredivisie. “Dat is gelukt, maar we zijn ambitieus. Een internationale carrière is heel mooi, maar daarvoor moeten we nog flinke stappen zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant