Afbeelding
TOP Oss - FC Den Bosch
update

Positieve coronatesten blijken negatief te zijn: ‘Heel opmerkelijk’

Sport 3.134 keer gelezen

OSS | TOP Oss-spelers Lion Kaak, Ronald Koeman jr. en Mateo Aramburu mochten vanwege een positieve coronatest vanavond niet meedoen tegen FC Den Bosch. Maar wat blijkt? De testen bleken negatief te zijn, zo werd in de eerste helft duidelijk. 

Om 21.31 uur kreeg clubarts Jan van Asseldonk een berichtje dat de spelers toch niet positief getest waren. Het drietal en een medewerkster op kantoor -die thuis in quarantaine waren- werden direct op de hoogte gebracht. “Een heel bijzondere situatie. De testen vonden gisteren al plaats en ik had die dag ook om de uitslagen gevraagd. Die kreeg ik vandaag om 7.30 uur. Tot mijn verbazing hadden we vier positieve gevallen. Alle vier hadden absoluut geen klachten en de gemeten waardes kon ik niet rijmen met wat ik zag. Maar goed, we moesten aan de slag en we hebben de getroffenen gebeld. Daarna hebben we vanwege de privacy gevraagd of we dit konden delen met de club”, aldus Van Asseldonk. 

‘Netjes gehandeld’
De clubarts geeft aan dat er voor de wedstrijd een vraag van de vierde official binnenkwam over een spelfout op de spelerslijst. Dit werd opgelost, maar na 31 minuten in de eerste helft kreeg hij van iemand van het lab een berichtje. “De testen bleken toch negatief te zijn. Heel opmerkelijk en we gaan uitzoeken hoe dat kan. TOP Oss valt helemaal niks te verwijten. Binnen de club wordt heel netjes gehandeld rondom het coronavirus. Ook is er heel netjes omgegaan met de privacy van spelers. Maar dit zorgt natuurlijk wel voor teleurstelling bij de club en de desbetreffende spelers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant