update

TOP Oss speelt FC Den Bosch van de mat en boekt verdiende winst

Sport 2.525 keer gelezen

OSS | TOP Oss was dinsdagavond heer en meester in de derby tegen FC Den Bosch. Door goals van Mart Remans voor rust en Kyvon Leidsman in de tweede helft wonnen de Ossenaren met 2-0. Om dan toch kritisch te zijn, de 2-0 was een veel te magere afspiegeling van de wedstrijd.

Wat moet je als trainer als je al verschillende basisspelers mist met een blessure, maar vanwege coronabesmettingen (uiteindelijk dus niet) ook nog eens Ronald Koeman Jr., Lion Kaak en Mateo Aramburu niet op kan stellen? Trainer Klaas Wels moest gaan puzzelen. Hij koos ervoor om Rick Stuy van den Herik een linie naar voren te schuiven en Lorenzo Piqué centraal achterin een plekje te geven. Dean Guezen moest in de middelste linie voor Stuy van den Herik en Olivier Rommens voor creativiteit zorgen. Links voorin was er de eerste basisplaats voor Mart Remans. Ook Dennis van der Heijden en Kyvon Leidsman kregen een plekje voorin. Een op papier aanvallende opstelling, maar wel een elftal dat nog nooit samen had gespeeld.
Dean Guezen. (Foto: Hans van der Poel)

Het leek wel of alle puzzelstukjes direct in elkaar vielen. Binnen 4 minuten had Stuy van den Herik de 1-0 voor het inschieten. Hij kreeg alle tijd om uit te halen, maar raakte het lichaam van doelman Wouter van der Steen. Kort daarna voorkwam de lat de openingstreffer van Rommens, die een vrije trap van zeker 25 meter ineens op doel schoot. TOP Oss was heer en meester en het was wachten op de 1-0. Die kwam maar niet, want ook kansen van Kyvon Leidsman (mislukt schot met links) en Dennis van der Heijden (rebound op de doelman) scoorden niet. En wat te denken van de kans van Van der Heijden, die 1 op 1 verscheen met de doelman. Opnieuw geen goal. Vlak voor rust viel dan eindelijk de bevrijdende 1-0. Een aanval uit het boekje. De sterk spelende Olivier Rommens bediende de opkomende rechtsback Trevor David op maat. Mart Remans -die tot dat moment eigenlijk niet was opgevallen- stond op de juiste plek om de voorzet van de back binnen te werken.In de tweede helft was de verwachting dat FC Den Bosch wat meer zou komen. Niet was minder waar. Al snel was het Kyvon Leidsman die in eerste instantie de bal niet goed aannam, maar zich met een knappe actie vrijspeelde en hard uithaalde: 2-0. De gasten kwamen er niet aan te pas en TOP Oss gaf -met de ijzersterke Jan Lammers achterin als uitblinker- niets weg. Bijna was het ook 3-0, maar een schot van Remans van dik 40 meter knalde op de lat. Dat was anders zeker de goal van de week geweest, iets waar de Ossenaren nogal ervaring mee hebben. Remans was daarna nog een keer bijna trefzeker, maar Van der Steen voorkwam meer schade. De Bosschenaren vielen in het slotoffensief wel aan, maar een eretreffer zat er niet in. Doelman Bo Geens moest een aantal keer ingrijpen bij de zeldzame kansen van de gasten.
TOP Oss stijgt door de winst naar plek 14 in de Keuken Kampioen Divisie. Met de van een blessure teruggekeerde Giovanni Büttner, Remans die als doelpuntenmaker zijn visitekaartje aangaf en andere spelers die op de deur kloppen, heeft Wels straks een luxeprobleem.