Logo kliknieuws.nl/oss

'Door de ondergrond toch sprake van een zwaar parcours'

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Stichting Sportevenementen Oss heeft een nieuw evenement aan de Osse sportkalender toegevoegd. Op 27 december vindt de eerste editie plaats van de Maasdijk Winterrun: een unieke trailrun in lintvorm door de uiterwaarden langs de Maas tussen Gewande en Ravenstein. Er zijn al 250 deelnemers en nog enkele plekken vrij. Mocht het niet door mogen gaan, dan kan de organisatie uitwijken naar begin 2021.

De Maasdijk Winterrun gaat overwegend over single tracks en is 98% onverhard. Hardlopers kunnen kiezen uit vier afstanden die op verschillende locaties starten: 35, 23, 18 en 10 kilometer. Alle afstanden finishen in Ravenstein. De 35 kilometer is de meest complete afstand, mét rivieroversteek (mogelijk gemaakt door Reddingsbrigade Oss), door het buitendijkse landschap van akkers, weilanden, sloten en strangen. Maar ook de kortere afstanden bieden volop uitdaging.

‘Schitterende route'
Trailrunner Jens Nederpel is een nationale topper in de trailsport. Nederpel verkende het parcours en was onder de indruk: "Bij trailrunning denk je al snel aan het bos, en in Herperduin en de Maashorst kun je inderdaad ook prachtig lopen. Maar de organisatie heeft een schitterende route uitgezet door de uiterwaarden langs de Maas, een gebied waar de meeste hardlopers nooit komen. Je kunt kilometers rennen zonder asfalt tegen te komen en zonder hoogtemeters is er door de ondergrond toch sprake van een zwaar parcours." Meer informatie en inschrijven: http://www.demaasdijk-events.nl/disciplines/maasdijk-winterrun.

Meer berichten