Deelnemers aan De Maasdijk.
Deelnemers aan De Maasdijk. (Foto: )

AV Oss’78 start in februari met Marathon Trainingsprogramma

  •   keer gelezen   Sport

AV Oss’78 en de organisatie van De Maasdijk hebben de handen ineengeslagen voor het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk. Dit programma bereidt deelnemers in 21 weken voor op deelname aan de hele of halve marathon van De Maasdijk op 19 juni. De start is op donderdag 4 februari. 

Het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2021 wordt, uiteraard coronaproof, verzorgd door een deskundige en ervaren trainer. Er is donderdag van 19.00 tot 20.30 uur een groepstraining en daarnaast trainen de deelnemers twee keer per week zelfstandig op basis van een persoonlijk trainingsschema. De groepstrainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, looptechniek, kracht, lenigheid en coördinatie. Het Marathon Trainingsprogramma biedt ook diverse extra’s. Er worden video-opnamen gemaakt die individueel worden besproken. Daarbij wordt gelet op looptechniek, paslengte en pasritme. Ook wordt er een hartslagtest gehouden op basis waarvan voor elke deelnemer de ideale snelheid en hartslagfrequentie voor duurlopen worden bepaald.

Instapniveau
Van deelnemers die de marathon willen gaan lopen wordt verwacht dat zij de afgelopen twee jaar ten minste drie maal een halve marathon hebben gelopen. Deelnemers die de halve marathon gaan lopen, hebben in het afgelopen jaar ten minste drie maal een 10 kilometer gelopen. De kosten voor deelname bedragen 99 euro. Aanmelden kan via looptrainer@avoss78.nl. Vermeld je naam, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum. Meer info via Ruud Scholte: (06) 37 30 12 02.

Meer berichten