TOP Oss verliest door blunder van uitblinkende doelman

Sport 463 keer gelezen

OSS | TOP Oss is er niet in geslaagd een clubrecord te verbreken. Er volgde zondagavond geen zesde overwinning op rij, want in Deventer verloren de Ossenaren met 1-0 van Go Ahead Eagles. Uitgerekend uitblinker Bo Geens stond aan de basis van de enige tegentreffer. Met een bijzonder knullig moment veroorzaakte hij een penalty, die vlak voor tijd werd benut door Jeroen Veldmate.

Geens was onlangs genomineerd voor de titel ‘beste keeper van de tweede periode’ in de Keuken Kampioen Divisie. In Deventer maakte hij zijn nominatie waar door in de tweede helft een aantal keer goed redding te brengen bij aanvallen van Go Ahead Eagles. Maar vijf minuten voor tijd ging hij onbegrijpelijk in de fout. De Belg kon een diepe bal eenvoudig onderscheppen, maar liet de bal bewust onder zijn lichaam doorgaan. Bij dezelfde actie haalde hij Antoine Rabillard onderuit, waarna er naar de strafschopstip werd gewezen. De goal van Veldmate bleek de winnende te zijn. In de slotfase bleven grote kansen aan Osse kant uit en de 85 minuten daarvoor was het ook mager wat de Ossenaren aanvallend lieten zien. Go Ahead Eagles kwam er in de eerste helft ook niet uit, maar in de tweede helft kreeg de thuisploeg wel een aantal goede kansen. De beloning viel dus nog laat in de wedstrijd, met dank aan de Osse doelman.