Eddy van Oorsouw.
Eddy van Oorsouw.

Sponsor Van Oorsouw in fietstocht tegen kanker

Sport 1.082 keer gelezen

BERGHEM | De Berghemse Eddy van Oorsouw woont al jaren in Mexico. Toch doet hij mee met Tour for Life; een fietstocht die start in Italië en in acht dagen via Frankrijk, Luxemburg en België in Nederland eindigt. Dit alles voor kankeronderzoek. Iedere deelnemer behoort minimaal 2.500 euro sponsorgeld op te halen voor het Daniel den Hoed Fonds. De teller van Van Oorsouw staat ondertussen al over de 8.000 euro, maar hij is nog lang niet klaar.

Het minimaal op te halen bedrag om het startbewijs te krijgen, deed Van Oorsouw wel even nadenken. “Ik woon in het buitenland, waardoor het voor mij niet zo gemakkelijk is om inzamelacties te houden. Toch heb ik de knoop doorgehakt”, vertelt hij. Van Oorsouw schreef zich in 2019 in om de Tour for Life van 2020 te rijden. Helaas liet de coronacrisis dat niet toe. De tour staat nu gepland van 29 augustus tot en met 5 september 2021. Maar dat geeft hem alleen maar meer tijd om zijn nieuwe doel van 10.000 euro te halen.

2.500 euro
“Na de inschrijving ga je denken: hoe ga ik dit streefbedrag ophalen?” vervolgt Van Oorsouw. Daarvoor heeft hij honderden emails en social mediaberichten met de vraag voor sponsoring of een donaties. “De meeste bedrijven hadden hun jaarlijkse maximale donatie al besteed, maar dat hield mij niet tegen om door te gaan. En met succes. Eén van de reacties was van Hetty van Summeren van Van Summeren Expeditie in Oss. Zij stuurde de mails door naar haar collega-transporteurs, met het resultaat dat enkele Roemeense transportbedrijven wilden doneren. Dat zorgde ervoor dat ik mijn startbewijs binnen had.” Ook stond er bij onder andere Hoeks Car Cleaning in Oss, Mado Bikecenter in Berghem, en Jumbo Berghem een inzamel-hoed waar gedoneerd kon worden.

5.000 euro
“Het behalen van het startbedrag gaf een fijn gevoel, maar ik wilde meer.” In die tijd ontstond het idee voor wielerkleding waarop alle sponsoren met hun bedrijfslogo komen te staan. Daarvoor heeft hij sponsoren uit onder andere Mexico, Roemenië en Nederland. Ook komt op de zijkant van het shirt elke dag een andere naam te staan van een kankerpatiënt, elk voor 50 euro. In december werd de 5.000 euro gepasseerd.

7.500 euro
Als een deelnemer meer dan 7.500 euro ophaalt, krijgt hij een gouden stuurbordje met naam. “Dat leek me wel leuk, maar ik wilde eerst andere deelnemers helpen het streefbedrag te halen. Daarvoor bedacht ik een sokkenactie. Met de hulp van een bedrijf in Mexico had ik binnen 24 uur al een kleine 150 paar sokken verkocht. Een succes dus”, aldus de wielrenner. Bovendien is hij samen met een aantal bedrijven een stickeractie begonnen. Deze zijn te vinden op diverse vrachttrailers. Met behulp van een QR-code is het makkelijk doneren. Ook dit doel is bereikt.

10.000 euro
Het is niet verrassend dat Van Oorsouw nu voor de 10.000 euro gaat. Daarvoor is hij nog op zoek naar sponsoren en donaties via www.tourforlife.nl/eddy-van-oorsouw-tour-for-life-2021. “Ik hoop nog extra steun te vinden in Oss en omgeving voor alle mensen die strijden tegen deze ernstige ziekte.”

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant