Anne Knijnenburg.
Anne Knijnenburg.

Anne Knijnenburg: ‘Samen gaan we nu vol voor Parijs 2024’

Sport 720 keer gelezen

BERGHEM | In aanloop naar de Osse Sportawards sprak het Sport Expertise Centrum met sporters en betrokkenen over het succesvolle sportjaar dat ze achter de rug hebben ondanks de coronacrisis. In de eerste aflevering een terugblik met Anne Knijnenburg.

Zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen en over je prestaties in 2020?
“Ik ben als atleet gespecialiseerd in de 800 meter. Dit jaar behaalde ik outdoor de Nederlandse titel op de 800 meter en tevens de snelste seizoenstijd en de zesde Europese tijd. Begin dit jaar werd ik indoor Nederlands kampioen op de 1500 meter en werd ik tweede op de 800 meter.”

Wat was je eerste reactie na het behalen van de kampioenschappen?
“Ik was superblij en dit was voor mij de bevestiging dat ik weer helemaal terug was. Na twee zware jaren vol blessureleed, pakte ik mijn Nederlandse titels weer terug en liep ik weer snelle tijden. Na het outdoor kampioenschap voelde ik me sterker dan ooit en wist ik dat we na een zware periode weer aan de start stonden van een hopelijk mooie nieuwe fase.”

Kun je aangeven wat corona dit jaar voor jouw sportjaar heeft betekend?
“Door corona zijn veel wedstrijden gecanceld en hebben we het ook wel eens moeilijk gehad met trainen. Zo konden we tijdens de lockdown geen krachttraining doen en zijn alle crossen en indoorwedstrijden gecanceld. Door middel van time trails met het team dagen we elkaar toch uit om af en toe een soort van wedstrijdje te lopen en dankzij A.V. Oss’78 kan ik thuis toch mijn krachttrainingen doen.”

Waar beoefen je deze sport normaal gesproken?
“Sinds kort train ik in Nijmegen onder leiding van toptrainer Theo Joosten. Hij heeft al meerdere atleten naar de Spelen gebracht, waaronder Marko Koers. Samen gaan we nu vol voor Parijs 2024. We hebben een heel klein groepje en tevens alleen maar jongens. De sfeer is super gemoedelijk en iedereen helpt elkaar. De jongens kunnen mij helpen tijdens trainingen en staan altijd voor mij klaar.”

Hoe ben je bij deze sport gekomen?
“Mijn ouders zijn beide fanatiek triatleten en kunnen ook erg goed hardlopen. Na een aantal keer meegedaan te hebben aan de 10 van Berghem kwam ik erachter dat ik best aardig kon lopen en dat ik het ook erg leuk vond.”

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken als sporter?
“Blessurevrij blijven staat op nummer 1! Hierdoor blijf ik het plezier houden in de sport en dit brengt mij vaak goede prestaties. Verder wil ik deelnemen aan de grote toernooien als EK’s en WK’s. Zo hoop ik mij volgend jaar te kwalificeren voor het EK onder 20 in Tallinn. Bovenal hoop ik over vier jaar op de spelen van Parijs te kunnen staan.”

Wie is je grote idool?
“Ellen van Langen. Zij pakte in Barcelona tijdens de Spelen de gouden medaille op de 800 meter.”

Wat verwacht je van de komende Osse Sportawards?
“Dat alle sporters ondanks alles toch nog even in het zonnetje worden gezet en dat er zo in een voor iedereen gekke periode nog even teruggekeken wordt op een aantal lichtpuntjes op sportgebied.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant