Dean van der Sluijs start eigen voetbalschool op terrein DESO | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Dean van der Sluijs bij zijn voetbalschool bij DESO.</p>

Dean van der Sluijs bij zijn voetbalschool bij DESO.

Dean van der Sluijs start eigen voetbalschool op terrein DESO

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Zijn eigen voetbalcarrière staat op nummer 1. Dean van der Sluijs is een vaste waarde bij Helmond Sport en wil zeker nog de komende jaren actief blijven in het profvoetbal. Maar daarnaast is hij actief op andere voetbalvelden. Zoals bij de Osse voetbalclub DESO waar hij is gestart met een eigen voetbalschool.

door Leon Voskamp

Met een verleden bij FC Den Bosch (jeugd), TOP Oss, RKC Waalwijk, opnieuw TOP Oss en nu Helmond Sport heeft hij met zijn 25 jaar al een aardige cv opgebouwd. Zijn ervaring wil hij graag overbrengen op de jeugd. Zo geeft hij techniektraining aan twee jeugdelftallen van FC Den Bosch, helpt hij mee bij een voetbalschool in Den Bosch en sinds kort heeft hij een eigen voetbalschool in zijn woonplaats Oss. Bij de zoektocht naar een geschikte locatie kwam hij uit bij DESO aan de Spitsbergerweg 50. “Ik kwam hier al met familieleden toen ik een kleine jongen was. Een gezellige en leuke club met gemoedelijke mensen. Bovendien voetbalt Romano Bloks hier, een goede vriend van mij.”

Techniek
Van der Sluijs richt zich op groepstrainingen, maar 1 op 1 is ook een mogelijkheid. De jongens en meiden voetballen veelal zelf bij een vereniging, maar dit is een extra mogelijkheid om nog beter te worden. In overleg met de Ossenaar worden er doordeweeks of in het weekend trainingen ingepland. “Ik vind het erg leuk om met kinderen aan de slag te gaan op het veld. We werken zoveel mogelijk met de bal aan de voet. Veelal gaat het om het verbeteren van je techniek. Plezier staat centraal.”

‘Geweldig’
Bij DESO werd hij met open armen ontvangen. “Er gebeuren hele mooie dingen bij onze club. Bij sommige mensen hebben we vanuit het verleden een niet zo’n goede naam, terwijl we echt op de goede weg zijn. Deze voetbalschool is weer een signaal dat we aan de weg timmeren. En gezien de vele nieuwbouw in de omgeving hopen we natuurlijk dat we in de toekomst met een jeugdopleiding kunnen starten. We hebben er de ruimte voor en willen graag groeien”, aldus voorzitter Andre Brondsema. “We merken dat de voetbalschool in trek is. Jongens en meiden vinden het geweldig om training te krijgen van een profvoetballer”, voegt bestuurslid Tamara Brondsema-Cremers toe.

Aanmelden/info
Meer informatie via (06) 31 99 01 15 of oss-dean@hotmail.com.

Meer berichten