‘Heerlijk om gedachten even te verzetten’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Keeperstrainer Joop Konings bij MHC Oss.</p>

Keeperstrainer Joop Konings bij MHC Oss.

(Foto: )

‘Heerlijk om gedachten even te verzetten’

  •   keer gelezen   Sport

OSS | In gedachten kijkt Joop Konings vanaf het terras van het prachtige clubhuis van hockeyvereniging MHC Oss over het nog verlaten complex. Hij overdenkt het meest bijzondere seizoen uit zijn trainersloopbaan en het zwaarste jaar uit zijn werkzame leven bij ziekenhuis Bernhoven in Uden. Er rollen nog geen ballen over het kunstgras. Het is nog even winterstop. Maar van Joop mag het om meerdere redenen weer beginnen. 

door Dick Hubertus

“Wat wij nu al bijna een jaar lang dagelijks op ons werk meemaken hoef ik niemand uit te leggen. Daarom is het hier voor mij ’s avonds een fijne uitlaatklep om keeperstraining te geven. Ook de keepers snakken er naar om weer te kunnen beginnen.” Bijna 20 jaar geleden was Joop Konings (52) initiatiefnemer bij de oprichting van de keepersschool van MHC Oss. “Tot dan was keeperstraining toch een beetje een ondergeschoven kindje. Mijn collega’s en ik bieden inmiddels 40 junioren en 10 seniorenkeepers wekelijks een gerichte training. Ondanks de beperkende maatregelen tijdens dit seizoen hebben we de meeste trainingen toch door kunnen laten gaan, met name voor de jeugd onder 18 jaar. Ook de senioren keepers van dames 1 en heren 1 hebben we na de lockdown 1 op 1 kunnen trainen. Zonder competitiewedstrijden was dat natuurlijk een schrale troost, maar het werd zeer gewaardeerd en we hadden een heel hoge opkomst.”

Bernhoven
In het dagelijks leven is Joop al 33 jaar werkzaam bij ziekenhuis Bernhoven in Uden. Op de afdeling Huisvesting & Techniek en Schoonmaakonderhoud zorgt hij samen met zijn collega’s dat de inrichting en de hygiëne van het ziekenhuis optimaal blijft. “Na weer een dag in het ziekenhuis vind ik het superfijn om ‘s avonds het trainingsveld op te mogen en is het heerlijk om m’n gedachten even te verzetten. Natuurlijk is de sfeer op de club totaal anders dan normaal. Het clubhuis moet dicht blijven, niemand blijft nog even gezellig napraten en iedereen moet na de training meteen weer vertrekken. Maar de jeugd heeft deze uitlaatklep hard nodig. Mijn collegatrainers en ik vinden het dan ook heel dankbaar werk en je krijgt er zelf ook weer energie van.” Als Joop nog eens zijn blik over het hockeycomplex laat dwalen, wijst hij trots op de werkzaamheden aan de lichtmasten langs de vijf velden. “We krijgen nu overal LED-verlichting. Dat betekent een grote energiebesparing, veel beter licht en een veiligere en makkelijker te bedienen installatie. Bovendien krijgt veld 4 een nieuwe kunstgrasmat. We hebben gepland om de keeperstrainingen op 8 februari voor de jeugd onder 18 jaar weer te hervatten. Laten we hopen dat de omstandigheden het toelaten.”

Meer berichten