Carlo Timmers (midden)
Carlo Timmers (midden)

Het succesvolle sportjaar van Carlo Timmers

Sport 504 keer gelezen

In aanloop naar de Osse Sportawards sprak het Sport Expertise Centrum met sporters en betrokkenen over het succesvolle sportjaar dat ze achter de rug hebben ondanks de coronacrisis. In de tweede aflevering een gesprek met Carlo Timmers.

Zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen en over je prestaties in 2020?
"Ik ben geboren op 5 april 1970 en woon in Oss. In 2020 ben ik in Tilburg Nederlands kampioen geworden met bowlen. Dit gebeurde tijdens het NK 50+ HCP klasse A. HCP staat voor handicap. Dit wil niet zeggen dat ik een lichamelijke handicap heb, maar in het bowlen maken we gebruik van een handicapsysteem. Je handicap wordt berekend aan de hand van al je scores van het vorige seizoen."

Wat was je eerste reactie na het behalen van de kampioenschappen?
"Ongeloof. Ik had een hele goede kwalificatieserie. Daarna ging het veel minder tijdens de finale op 4 oktober. Na een teleurstellende vierde game had ik het geloof niet meer om het toernooi te winnen. Ik zag de concurrentie veel beter gooien. Toen dacht ik: jammer, dan maar proberen om goed te eindigen. Niet wetende wat de eindstand was kwam ik een speler tegen die al wel op de hoogte was en die feliciteerde me. Bleek dat ik aan het einde twaalf pins over had om eerste te worden op het NK. Een dubbel gevoel, maar ik was wel heel blij."

Kun je aangeven wat corona dit jaar voor jouw sportjaar betekend heeft?
"Heel veel is niet doorgegaan, uitgesteld of zelfs afgelast. Het NK 50+ Handicap was het laatste toernooi dat gespeeld is en dat nog met veel restricties. Helaas zonder publiek."

Hoe ben je bij deze sport gekomen?
"In 2014 ben ik via een neef in een recreatiecompetitie begonnen op een dinsdagavond bij De Rusheuvel. Zijn team kwam een speler te kort. Ik vond toen bowlen al leuk, maar had geen idee dat het een sport was. Het was voor mij lekker een balletje gooien. De recreatiecompetitie bleek een afsplitsing te zijn van Bowlingvereniging Oss. Toen ben ik besmet geraakt met het bowlingvirus. In 2015 heb ik geïnformeerd bij de bowlingvereniging over hoe het daar te werk gaat en hoe ik lid kon worden. Uiteindelijk heb ik een paar jaar in beide competities gespeeld. Sinds 2019 zijn de competities weer samen en spelen we nu als Bowlingvereniging Oss onze wedstrijden op dinsdagavond bij De Rusheuvel."
Dus daar beoefen je de sport ook normaal gesproken?
"Ik ben lid van Bowlingvereniging Oss en Bowlingvereniging Erica Mill. Daar speel ik bij beide verenigingen in een huisleague en in Mill ook in een team dat uitkomt in de hoofdklasse van de Nationale Trio League."

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken als sporter?
"Het blijven behouden van spelvreugde. En ik wil mijn scores en techniek verbeteren."

Wat verwacht je van de komende Osse Sportawards?
"Ik weet niet wat ik kan verwachten. Het is mijn eerste keer. Wel is het jammer dat door corona mensen niet echt gehuldigd kunnen worden. Maar het is een leuk initiatief."

De show is op 25 januari vanaf 20.00 uur live te volgen via Dtv en YouTube van het Sport Expertise Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant