‘Leden hebben goede band met vereniging en lopen niet zomaar weg’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Korfbalvereniging DOT Oss.
Korfbalvereniging DOT Oss.

‘Leden hebben goede band met vereniging en lopen niet zomaar weg’

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De coronacrisis is ook zwaar voor sportverenigingen. Leden betalen hun contributie, maar kunnen er niet terecht voor bijvoorbeeld wedstrijden en de kantines zijn dicht. Hoe ga je daar als vereniging mee om? Een gesprek met Tim van Breda, voorzitter van korfbalvereniging DOT Oss.

Bij DOT wordt er door de jeugd wel volop getraind, bij de senioren mag dat in vaste tweetallen op anderhalve meter afstand. Een partijspel zit er niet in. Het seizoen ligt stil en de zaalcompetitie zal zeer waarschijnlijk helemaal niet van start gaan. "Handig en leuk is anders, het brengt een hoop gedoe met zich mee", aldus Van Breda. "Als vereniging hebben we er goed over nagedacht hoe we het trainen op een verantwoorde manier aan konden bieden. Gelukkig kan dat nu en nemen leden hun eigen verantwoordelijkheid. De regels worden goed nageleefd. Al zien we nog wel dat niet iedereen durft te trainen vanwege de angst voor het coronavirus." Binnen de club is er de hoop dat de veldcompetitie nog hervat kan worden over enkele maanden.

Groei
Goed nieuws voor DOT Oss is dat ondanks de coronacrisis geen leden hun lidmaatschap opzeggen. "Onze leden hebben een goede band met de vereniging en lopen echt niet zomaar weg. We zijn er niet alleen om lekker te sporten, maar ook op sociaal vlak is een vereniging erg belangrijk. Maar dit moet natuurlijk niet te lang gaan duren, want dan kom je wel in de problemen. Mooi om te zien is dat we zelfs licht zijn gegroeid. Door onder andere actief de scholen te benaderen, hebben we meerdere nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen."

Meer berichten