<p>Nikky Stassar. (Foto: Pierre Wingens)</p>

Nikky Stassar. (Foto: Pierre Wingens)

Nikky wil mensen inspireren om te gaan sporten

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Als je naar haar video's op YouTube of Instagram kijkt, zul je verrast zijn. Nikky Stassar (16) is erg goed in skillhockey. De Osse was vorig jaar tweede bij het NK Skills, maar hoopt dit jaar de titel te pakken. Ze heeft ook een breder doel. "Ik wil anderen inspireren om te sporten en gezond te leven."

door Leon Voskamp

Nikky hockeyt bij MHC Oss en keek in haar vrije tijd op Instagram naar skillhockey-video's. "Ik ben het vervolgens zelf gaan proberen, een nieuwe uitdaging. Dat is uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby geworden." In het begin deed ze veel trucs na, maar in de loop der tijd ontwikkelde ze een eigen stijl. "Op sommige video's zie je vijf stickflips achter elkaar, maar dat is niet mijn specialiteit. Ik wil het liefst zo snel mogelijk achter elkaar allerlei originele trucs doen. Op het NK kregen we 30 seconden en toen deed ik zo'n 60 trucs." Iedere dag is ze bezig met haar passie en regelmatig verzint ze nieuwe trucs. Zoals 'de molen', waarbij ze een rondje draait en de bal naar beneden slaat. "Ik probeer ook veel nieuwe combinaties uit. Bijvoorbeeld een stickflip en dan de bal opvangen in mijn nek. Ik kijk heel veel naar andere sporten en haal daar inspiratie uit. Van majorette tot freestyle voetbal."

Trainen
24 uur per week is Nikky aan het sporten. Iedere ochtend tussen 6.00 en 7.00 uur wandelt ze of doet ze work-outs, iedere middag steekt ze 30 tot 60 minuten in skillhockey en 's avonds traint ze bij MHC Oss of gaat ze hardlopen. "Vooral richting een NK wil ik zo fit mogelijk zijn. Ik noem skillhockey niet zwaar, maar door zoveel trucs in korte tijd te doen, moet je wel sterk zijn en een goede conditie hebben." Na een zilveren medaille op het NK wil ze nu voor de hoogste trede op het podium gaan. "Ik pakte afgelopen jaar dus de tweede plek, maar dit jaar kan het er heel anders uitzien. Wellicht dat dit mijn kans is om goud te pakken."

Workshops
Ze geeft ook regelmatig workshops. "Van een familiedag tot aan het eerste damesteam van MHC Oss, ik probeer mijn passie over te brengen. Ik kijk eerst naar het niveau van een groep en daarop gaan we aan de slag met trucs. Ik hoop dat ik de workshops in de toekomst kan blijven geven."

Inspireren
Met haar Instagram (hockeytricks.nikky) en YouTube wil ze de komende jaren groeien. Maar niet de vele bezoekers zijn haar belangrijkste doel, maar het inspireren van mensen. "Ik vind sporten heel leuk en belangrijk en hoop dat anderen dat ook gaan doen. Het begint allemaal met plezier."

Aanmelden
Ook een bijzondere hobby of een uniek beroep? Stuur dan een e-mail met motivatie naar
regiooss@weekbladregiooss.nl.

Meer berichten