240 miljoen euro extra steun voor de amateursport | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Cito - NLC'03. (Foto: Ad Megens)</p>

Cito - NLC'03. (Foto: Ad Megens)

240 miljoen euro extra steun voor de amateursport

  •   keer gelezen   Sport

Het kabinet stopt nog eens 240 miljoen euro als steunmaatregel in de amateursport. Dat geld is voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties, Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties, en de Specifieke Uitkering voor ijsbanen en zwembaden. Deze maatregelen zijn tot 30 juni 2021.

“De cijfers geven het al aan, veel mensen zijn door alle coronamaatregelen veel minder of helemaal niet meer aan het sporten”, zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur op de website van NOC*NSF. “Dat is vooral voor de vitaliteit en weerbaarheid van hen zelf, maar ook voor de hele samenleving een slechte zaak. De helaas onvermijdelijke avondklok zal daar nog een schepje bovenop doen. Naast het negatieve effect op het welzijn van iedereen betekent minder sporten ook nog grotere problemen voor de sportsector zelf. Het is daarom goed dat het kabinet onze zorgen over de lokale sportclubs en de sportbonden deelt en expliciet aan sport aandacht besteedt in het nieuwe net aangekondigde steunpakket. We zijn al in gesprek met de minister van Sport om er samen voor te zorgen dat deze steun terecht komt op de plekken waar dat nu het meest nodig is. Vooral ook om er voor te zorgen dat zodra dat weer kan we de sport krachtig in kunnen zetten om de samenleving weer de broodnodige energie en ontspanning te geven.” 

Eindstreep
Ook directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB is tevreden. “Hiermee erkent het kabinet nog maar eens het enorme maatschappelijke belang van het unieke Nederlandse verenigingsleven. Dit was echt nodig. Door de verlenging van de coronamaatregelen worden voetbalverenigingen ongekend hard getroffen. Het water stond velen tot de lippen. Dit nieuwe ondersteuningspakket is daarom belangrijk en geeft lucht om samen de eindstreep te halen.”

Meer berichten