TOP Oss heeft gebrek aan scorend vermogen en verliest opnieuw op eigen veld | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss

TOP Oss heeft gebrek aan scorend vermogen en verliest opnieuw op eigen veld

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De 1-4 nederlaag vorige week tegen Telstar was zeer terecht. Vanavond verloor TOP Oss opnieuw op eigen veld. Excelsior was met 1-3 te sterk en daarmee de gelukkige winnaar. Het gebrek aan scorend vermogen werd de Osse ploeg namelijk fataal. “We zijn vergeten onszelf te belonen”, aldus aanvoerder Rick Stuy van den Herik.

Met Trevor David, Lorenzo Piqué, Dean Guezen en Philippe Rommens ontbraken er belangrijke schakels aan Osse kant. Wels koos voor een 5-3-2 formatie met Olivier Rommens als vervanger van zijn broer en voorin voor het duo Kyvon Leidsman en Dennis van der Heijden. Het waren de gasten uit Rotterdam die in de beginfase de betere ploeg waren. TOP Oss had geluk dat schoten van Joël Zwarts (onderkant lat) en Reuven Niemeijer (doelman Bo Geens) geen doel troffen. De 0-1 kon niet uitblijven en viel dan ook na een half uur spelen. Jan Lammers timede verkeerd en een voorzet van Siebe Horemans viel over de centrale verdediger heen. In twee instanties werkte Zwarts binnen. TOP Oss kon er weinig tegenover stellen. Eén keer kwam Van der Heijden kansrijk voor Alessandro Damen maar zijn schot vloog meters naast. Een schotje van Leidsman vloog in de handen van Damen.

Kansen TOP Oss
In de tweede helft moest het beter en werd het ook beter. Eerst was er Rotterdams gevaar via Elías Már Ómarsson, maar Geens hield zijn doel schoon. Na 56 minuten viel de 1-1. Niels Fleuren bediende Van der Heijden en de spits kopte keurig binnen: 1-1. Het was daarna wachten op de 2-1 en de kansen waren er. Tot twee keer toe had invaller Mart Remans zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten, maar hij had het vizier niet op scherp staan. De grootste kans kreeg Leidsman die zijn schot nog net gekeerd zag worden door Damen. Daar waar de bal er niet in wilde, was het ruim tien minuten voor tijd raak aan de andere kant. Een echte spitsengoal van topscorer Omarsson die een voorzet van Horemans in de hoek kopte: 1-2. Ondanks een slotoffensief van de Ossenaren werd het ook nog 1-3. Luigi Bruins mocht in zijn 250ste wedstrijd een penalty nemen en stuurde Geens de verkeerde kant op. Door de nederlaag zakt TOP Oss naar de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer berichten