Winnaars awards bekendgemaakt tijdens Osse Sportawards show | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)</p>

Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

Winnaars awards bekendgemaakt tijdens Osse Sportawards show

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De winnaars van Osse Sportaward, Sportakkoord Stimuleringsaward en Regenboogaward zijn maandagavond bekendgemaakt. Daarnaast was er aandacht voor de Nederlands kampioenen en de sporters die een podiumplaats op een EK of WK behaalden. De show vond plaats in het Frans Heesen Stadion

De Osse Sportaward ging naar Elise Uijen. De jury vond haar prestaties het meest bijzonder. Elise werd in 2020 Nederlands en Europees kampioen tijdrijden bij de junioren.

Sportakkoord Stimuleringsaward
Net als vorig jaar werd ook dit jaar de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt. De award ging naar RKSV Ulysses, omdat de jury vindt dat zij het ontvangen stimuleringsbudget het beste hebben ingezet. RKSV Ulysses is een traject gestart om een vitale vereniging te worden. Ze hebben een aantal werksessies georganiseerd en zijn de samenwerking aangegaan met andere sportaanbieders en maatschappelijke organisaties in Megen.

Regenboogaward
De Regenboogaward werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award ging naar KV DOT. KV DOT gaat een commissie oprichten die zich bezig gaat houden met de sociale veiligheid binnen de vereniging, zodat iedereen zich prettig voelt binnen de vereniging. De jury vindt deze ontwikkeling het beste passen bij het doel van de award. Dat is het sportklimaat en respect voor mensen uit de LHBTI+ gemeenschap verbeteren. Deze award is een initiatief van Regenboogstad Oss, COC Noordoost Brabant en het SEC. Wethouder Thijs van Kessel reikte de award uit.

Meer berichten