Maasdijk Winterrun uitgezet: ‘Prachtig stuk langs de Maas’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Jens Nederpel bij de start.
Jens Nederpel bij de start.

Maasdijk Winterrun uitgezet: ‘Prachtig stuk langs de Maas’

  •   keer gelezen   Sport

De organisatie van de Maasdijk Winterrun heeft zondag 21 februari de route solo uitgezet. Er is gekozen voor het deel van Gewande naar de Lithse Ham. "De eerste 8 kilometers van de Winterrun zoals we komende winter hopen af te leggen. Een prachtig stuk langs de Maas."

De start is bij het gemaal in Gewande (Krommenhoek 8a, Maren-Kessel). Daar loop je naar de Maas om in noordoostelijke richting de Maas te volgen. Er hangen blauwe pijltjes met het Maasdijklogo er op, maar uiteindelijk is de routebeschrijving simpel: blijf tussen de Maas en de dijk, volg het water, en je komt vanzelf aan het eindpunt: De Lithse Ham (De Lithse Ham 3, Lith). Het segment en de route op strava is te vinden via www.strava.com/
segments/27370361. Voor de razendsnelle lopers zijn trailschoenen aan te bevelen, maar de route is ook uitstekend te lopen op normale hardloopschoenen. Je haalt onderweg op één plek mogelijk een natte voet, maar gezien de weersvoorspellingen zal zelfs dat in de eerste week van de Winterrun wel voorbij zijn.
De organisatie maakt tot 7 maart een lijstje met alle prestaties, maar benadrukt dat de Winterrun géén wedstrijd is. "Onze uitslag zal dan ook gesorteerd worden op datum en niet op snelheid."

Meer berichten