Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Milco Abrahams.</p>

Milco Abrahams.

Osse trampolinespringer: ‘Olympische Spelen in Parijs is haalbaar’

  •   keer gelezen   Sport

OSS | De coronacrisis heeft voor veel mensen grote gevolgen, zo ook voor de Osse trampolinespringer Milco Abrahams (19). Doordat trampolinespringen door de Turnbond KNGU sinds 2019 niet meer gezien wordt als topsport, mag Milco momenteel niet binnen trainen. Ook mag hij niet deelnemen aan het EK trampolinespringen dat in april in Rusland plaatsvindt.

Trampolinespringen is Milco met de paplepel ingegoten, omdat zijn beide ouders trainer zijn. Op vijfjarige leeftijd ging hij voor het eerst mee naar een training en is dat sindsdien blijven doen. Hij geniet enorm van trampolinespringen, maar het is niet de enige sport die hij gedaan heeft. Milco: “Ik heb ook geturnd, gekorfbald en gevoetbald.” Toch bleef hij trampolinespringen de leukste en uitdagendste sport vinden. “Ik vind vooral het vliegen, salto’s maken en het opzoeken van de grenzen leuk. Je bent heel vrij en kunt telkens nieuwe dingen proberen.”
De trampolinespringer heeft een aantal mooie resultaten op zijn naam staan. Zo werd hij in 2018 Nederlands kampioen en werd hij in datzelfde jaar derde bij het jeugd EK. Naast het trampolinespringen studeert Milco de hbo-opleiding Communicatie & Media Design in Den Bosch en geeft hij regelmatig les aan jonge trampolinespringers.

Geen topsportstatus
Milco kijkt er erg naar uit om deel te nemen aan de komende EK’s en WK’s. Ook heeft hij een Olympische droom. “Het is mijn droom om in 2024 deel te nemen aan de Olympische spelen in Parijs. Ik denk dat dit ook haalbaar is.” Om deel te nemen aan de Spelen, is het voor Milco belangrijk om te blijven trainen. Door de coronamaatregelen mag dit momenteel niet, omdat trampolinespringen door de Turnbond KNGU niet gezien wordt als topsport. “Alleen sporters met een topsportstatus mogen momenteel binnen trainen.” De trampolinespringer baalt hier erg van en vindt het oneerlijk dat een turner -die wel de topsportstatus heeft- wel mag trainen, maar hij niet. Ook is kort geleden besloten dat de trampolinespringer in april niet deel mag nemen aan het EK in Rusland in verband met de coronaveiligheid. “Ik had er wel rekening mee gehouden dat dit kon gebeuren, maar het is wel jammer, omdat trampolinespringers uit veel andere landen wel mogen deelnemen.” Ook had Milco het erg leuk gevonden om zijn internationale vrienden op het EK weer te zien.
Om in vorm te blijven en de conditie op pijl te houden worden er regelmatig online workouts georganiseerd en kan Milco in dit lekkere weer wel buiten trainen.

Fietstocht
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans geeft zaterdag 27 februari om 6.00 uur het startsein van de fietstocht van Milco Abrahams. Het ontbreken van een topsportstatus voor trampolinespringen heeft nadelige gevolgen voor Milco. Zo krijgt hij geen financiële steun van de Turnbond, waardoor hij wedstrijden zelf moet betalen. Daarom heeft hij een actie opgezet. Hij gaat 197 kilometer fietsen van Oss via Den Bosch, Rotterdam, Den Haag en Haarlem naar Amsterdam. Hij wil met deze actie geld inzamelen voor zijn Olympische droom en om ondernemers in deze tijden te steunen. 80 procent van de opbrengsten gaan naar deze ondernemers en 20 procent naar zijn droom. Milco steunen kan via www.doneeractie.nl/ik-fiets-voor-nederland/-49792

Meer berichten