Erben Wennemars, Anne Knijnenburg en de leerlingen.
Erben Wennemars, Anne Knijnenburg en de leerlingen.
video

Topsporters bezoeken Osse basisschool: ‘Gezondheid is het allerbelangrijkst’

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Voormalig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars en Nederlands kampioene hardlopen op de 1500 meter Anne Knijnenburg uit Berghem kwamen vrijdagochtend naar basisschool Hertogin Johanna V in Oss voor de kick-off van The Daily Mile. Samen renden ze na het startschot van wethouder Kees van Geffen een aantal rondjes (een mijl) rondom de school.


Deze kick-off is het startsein van een campagne met als doel om dit schooljaar zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Oss te laten starten met The Daily Mile: een wereldwijd concept. In Oss is het een thema binnen ‘Oss beweegt gratis’ van JOGG en het Sport Expertise Centrum. The Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten proberen iedere dag naar buiten te gaan om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen.

Gezondheid
Wethouder Kees van Geffen hoopt dat zoveel mogelijk scholen in de gemeente Oss dit voorbeeld volgen. “Heerlijk even lopen zorgt ervoor dat je lijf fit is, maar dat je ook fit bent in je koppie. Jullie gaan volgend jaar naar het voortgezet onderwijs en dan moet je nog meer je koppie gebruiken.” Wennemars deed een oproep aan de gemeente Oss om zoveel mogelijk scholen te enthousiasmeren voor The Daily Mile. “Corona heeft ons geleerd dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Uiteindelijk wil je maar één ding: een gezond lichaam en een gezonde geest. Het is belangrijk om iedere dag even tijd te maken om te bewegen.”

Meer berichten