Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Het huidige Golfbad verhuist in de toekomst naar Berghem. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Het huidige Golfbad verhuist in de toekomst naar Berghem. (Foto: Hans van der Poel)

Verenigingen willen groter wedstrijdbad in nieuw Golfbad

  •   keer gelezen   Sport

BERGHEM | Er is een verschil van inzicht, wens en verwachting over de afmetingen van het wedstrijdbad in het nieuwe Golfbad in Berghem. Dat is te lezen in een raadsinformatiebrief.

Het wedstrijdbad is nu 25 x 33 meter, maar de verenigingen willen een groter wedstrijdbad (25 x 50 meter), waardoor ze kunnen groeien als vereniging in het aantal leden en in programmering. Het huidige bad biedt die groeimogelijkheden onvoldoende. Volgens de verenigingen past een 50 meter bad ook binnen de kaders van de gemeenteraad (budget van zo’n 27 miljoen euro). De exploitant denkt dat het niet haalbaar is en een hogere investering zou dermate belastend zijn voor de exploitatie dat de hogere kosten voor rekening komen van de verenigingen en gebruikers. Beschikbare doorrekeningen uit 2018 bieden onvoldoende houvast om een goede conclusie te kunnen trekken. Er is daarom een haalbaarheidsonderzoek uitgezet bij een extern bureau. Die partij moet de (meer)kosten in beeld gaan krijgen en mogelijkheden en kansen voor de exploitatie aangeven. De opdracht is geschreven door de Vereniging van Gebruikers en de St. Golfbad Oss samen. De uitkomsten zijn doorslaggevend voor zowel de gebruikers als de exploitant. De verwachting is dat de rapportage eind juni 2021 binnen is.

Ruimtelijke inpassing
Er worden aan de Osseweg in Berghem geen problemen op het gebied van ruimtelijke inpassing verwacht. Naast het nieuwe zwembad worden wel het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek en een extra voetbalveld van Berghem Sport ingepast. Schaats- en Skeelerclub Oss (SCOSS) heeft aangegeven op deze plek onderzoek wil doen of een skeelerbaan mogelijk is.

Golfbad
Een verhuizing gaat er in de toekomst komen, maar op de huidige plek aan de Euterpelaan is ook goed nieuws te melden. De versoepeling van de coronamaatregelen betekent dat het zwembad weer wat meer mag. Er is een speciale ‘coronapagina’ met meer info: www.golfbad.nl/informatie-corona-golfbad.php.

Meer berichten