Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Lars Putters, speler van PSV. (Bron: PSV)</p>

Lars Putters, speler van PSV. (Bron: PSV)

Lars Putters wil zo snel mogelijk spelen in PSV 1

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Spelen op het EK en WK namens Oranje en het winnen van de Champions League, het liefst met Liverpool. Lars Putters (17) hoopt de absolute top te halen. De controlerende middenvelder speelt in de jeugdopleiding van PSV, waar hij wordt gezien als een grote belofte. De Ossenaar wil de komende jaren de stap richting eerste elftal zetten.

door Leon Voskamp

Lars speelde tot zijn 9e bij O.S.S.’20, waarna een scout van PSV hem ontdekte. In Eindhoven ontwikkelt hij zich goed en momenteel is hij speler van de Onder 18. Daar speelt hij volgend seizoen ook, maar de Ossenaar hoopt rond de winterstop de stap omhoog richting Jong PSV te zetten. “Ik voel veel vertrouwen. Met de club hebben we een route uitgestippeld richting eerste elftal. Ik hoop dat zo snel mogelijk te bereiken, ik wil grote doelen stellen.”
Hij heeft momenteel vakantie, want het seizoen zit erop. Ook hoopt hij zijn diploma van de havo op zak te hebben. “Mijn examens zitten erop en ik denk dat ik wel slaag. Ik vond de combinatie voetballen en school best zwaar. Eerst naar school, daarna trainen en dan ‘s avonds nog huiswerk maken. Gelukkig kan ik me vanaf nu volledig op het voetbal richten.” PSV noemt hij een warme club waar hij zich vanaf de eerste dag thuis voelde. “Iedereen kent elkaar en er is veel contact, ook met spelers die ouder en jonger zijn. Er hangt een goede sfeer.”

Middenvelder
De Ossenaar is een controlerende middenvelder, maar kan op meerdere posities uit de voeten. “Als we met de punt naar achteren spelen, kan ik ook op 8 of 10 staan. Ik ben een allround middenvelder die verdedigend z’n duels pakt, maar aanvallend ook z’n steentje bij kan dragen. Ik heb een goed inzicht en een goede dribbel. Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Mijn linkerbeen moet beter, daar werk ik hard aan. Ook moet ik sneller meegaan in de omschakeling, ik vind het nog weleens lekker om af en toe een beetje te wandelen. En tussen de linies moet ik beter om me heen kijken.”
Binnen PSV ziet hij Mo Ihattaren als een mooi voorbeeld van een jeugdspeler die is doorgebroken, maar qua spel kijkt hij naar andere spelers. “Bij PSV kan ik leren van Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré op verdedigend vlak, van Mario Götze op aanvallend gebied. Maar qua voorbeelden kijk ik toch naar spelers als Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Thiago Alcântara.”

Jeugdinternational
Sinds zijn vijftiende draagt hij als jeugdinternational het shirt van Oranje. “Met mijn eerste interland kwam een droom uit. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. Jammer dat vanwege het coronavirus het EK niet door kon gaan, net als een toernooi in Japan. Het ultieme doel is ooit een eindtoernooi spelen met het grote Oranje. En prijzen winnen met Liverpool. Maar ik ga er eerst alles aan doen om bij PSV een basisplaats te veroveren.”

O.S.S.’20
Lang voetbalde hij niet bij O.S.S.’20, maar het zou voor de Osse club mooi zijn als de middenvelder het betaald voetbal haalt. “Ik kom niet heel veel meer bij O.S.S.’20, maar ik ken er nog wel wat mensen. Ze volgen me nog en dat is leuk om te horen.”

Meer berichten