Logo kliknieuws.nl/oss
Wandelaars in de polder van Macharen.
Wandelaars in de polder van Macharen.

Veel belangstelling voor De Maasdijk, geen daginschrijving mogelijk

  •   keer gelezen   Sport

De organisatie van De Maasdijk koos er onlangs voor om het evenement te verspreiden over twee weekenden. De wandeltochten (inclusief de 80 van De Osse Maaskant), fietstoertochten, skate- en me-movers- toertochten staan -uiteraard coronaproof- op 19 en 20 juni op de agenda. De wedstrijdonderdelen inclusief de Rabo Family Color Run wordt 24 juli gehouden.

De Maasdijk neemt extra maatregelen voor een veilig verloop van de doorstroomactiviteiten in juni en de wedstrijdonderdelen in juli. Voorzitter Jeroen Ulijn: “Denk aan het gefaseerd starten om de deelnemers te spreiden, of het beperken van het aantal mensen dat tegelijkertijd bij een rustpunt kan verblijven.” Voor de Osse versie van de Kennedymars (80 kilometer) hebben al 140 mensen zich ingeschreven. Voor de overige wandelafstanden (12, 20, 30, 40 en 50) zijn al meer voorinschrijvingen dan voorgaande edities. Dat aantal zal flink toenemen, want het is dit jaar alleen mogelijk om voor de doorstroomactiviteiten je aan te melden via voorinschrijving. Daginschrijving is dus niet mogelijk. Meer informatie en inschrijven kan via www.demaasdijk-events.nl.

Veilig
Wethouder evenementen Thijs van Kessel is verheugd dat er weer georganiseerd gesport gaat worden in zijn gemeente: “We hebben in de periode sinds de eerste corona uitbraak als gemeente Oss geprobeerd zoveel mogelijk ruimte te bieden aan evenementen en activiteiten, maar wel op een veilige en verantwoorde wijze. Het is goed om te zien dat de organisatie van De Maasdijk deze insteek met ons deelt.”

Meer berichten