Leden van SCOSS.

De Maasdijk heeft één van de eerste georganiseerde skatetochten in 2021

  •   keer gelezen   Sport

Schaats Skeeler Inlineskate Club Oss (SCOSS) is al sinds de eerste editie aanwezig tijdens De Maasdijk. Dit jaar kunnen de skaters meedoen aan toertochten op 20 juni en aan een wedstrijd van 10 kilometer op 24 juli. 

Op 20 juni zijn er twee toertochten: van 30 en 60 kilometer. De routes zijn uitgepijld en sportievelingen kunnen als verkeersdeelnemer op eigen gelegenheid meedoen. Beide uitdagende en gevarieerde tochten zijn volledig over Oss’ grondgebied en gaan over dijken en door/langs diverse kernen. Deelnemers kunnen tussen 9.00 en 12.00 uur beginnen met hun tocht. Start en finish zijn in het centrum van Oss. Secretaris Meindert Kuipers: “Er zit geen wedstrijdelement in, iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen. We merken dat door corona het skaten enorm populair is geworden en dat merken we ook in het aantal voorinschrijvingen voor De Maasdijk. Aangezien daginschrijving niet mogelijk is, verwachten we de komende week (bij een goede weersvoorspelling) nog flink wat nieuwe aanmeldingen. Het zal een mooi sportief weekend worden, aangezien ook wandelaars en fietsers in actie komen.” Voor SCOSS is het fijn dat er eindelijk weer een activiteit georganiseerd kan worden. “En met deze doorstroomactiviteiten op 20 juni zijn we zelfs één de eerste georganiseerde skatetochten van Nederland dit jaar.” Inschrijven kan via www.demaasdijk-events.nl.

Wedstrijd
Op 24 juli vindt de 10 kilometer skatewedstrijd plaats. De wedstrijdroute is volledig autovrij en de tijd van deelnemers wordt gemeten met een elektronische timing. “We merken dat dit ook leeft onder de jeugd. De wedstrijdrijders kunnen niet wachten om weer in actie te komen.”

Skeelerbaan
Deze zomer is het de beurt aan skaters en skeeleraars, in de winter worden de pijlen gericht op het schaatsen. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen bij SCOSS. De vereniging heeft wel al jarenlange een duidelijke wens: een eigen skeelerbaan. En wellicht dat die er gaat komen in Berghem. De vereniging heeft bij de gemeente Oss aangegeven graag een eigen baan te willen op een stuk asfalt naast Berghem Sport en het nieuw te bouwen zwembad. “Vanuit contacten uit het Osse Sportakkoord traint onze jeugd op vrijdagmiddag al op een afgezet stuk van de parkeerplaats van Berghem Sport. De groep groeit sterk. We hopen nu in de toekomst een eigen baan te krijgen, waardoor onze leden op een veilige manier kunnen sporten en wij als vereniging verder kunnen groeien.” Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.scoss.nl.

Meer berichten